NFL genelinde en popüler savunma oyuncularının başında gelen ve Seahawks’ın Legion of Boom lakaplı savunmasının en önemli ismi olan Richard Sherman sezonu kapattı!

Seattle Seahawks’ın Arizona Cardinals’ı yendiği 22 – 16’lık Perşembe gecesi maçında sakatlanan Sherman’ın aşil tendonunun koptuğu açıklandı.

Sherman, maçın üçüncü çeyreğinde wide receiver John Brown’a atılan bir pası engellemeye çalışırken yerde kalmıştı. Maç sonrası sakatlığı doğrulayan head koç Pete Carroll, “Kontrollerden geçecek ve gerekli işlemleri yapacak ancak doktorlar aşil tendonunun koptuğu konusunda gayet açıklardı.” diyerek, yıldız oyuncunun ameliyat olacağını açıkladı.

Seahawks’ın maç öncesi raporunda Sherman’ın aşil tendonunundan sıkıntılar yaşadığı belirtiliyordu ancak ligin en iyi cornerback’leri arasında gösterilen oyuncu, kariyerinde şu ana kadar hiç maç kaçırmamıştı. Yıldız oyuncu maç sonrasında basın mensuplarına, takımının Los Angeles Rams’i 16 – 10 yendiği maçtan beri aşil tendonunda problem olduğunu da belirtti.

İlginç olan ise Sherman’ın bu durumunda çok üstüne gitmemesi ancak aşil tendonunun kopacağını bildiğini söylemesiydi.

“Neler olduğunu biliyordum. Tüm sezon boyunca bu sakatlıkla beni rahatsız ediyordu. Yani, oynayabildiğiniz kadar oynamak zorunda olduğunuz türden bir sakatlık ancak artık iş işten geçmiş durumda.”

Bu sezon iki interception ve 31 tackle ile oynayan Sherman’ın yerine şimdi Seahawks, ilk 11’ine Jeremy Lane’in yerleşeceği açıklanmış durumda…