Geçtiğimiz hafta savunmasının yıldız isimlerinden Richard Sherman’ı aşil tendonu sakatlığıyla kaybeden Seattle Seahawks şimdi de safety’si Kam Chancellor’ın sakatlığıyla sarsıldı.

Hafta içinde idmanlara çıkamayan Chancellor’ın boyun sakatlığı yüzünden önce Pazartesi gecesi oynanacak olan Atlanta Falcons maçını kaçıracağı açıklanırken ardından sezonu kapattığı duyuruldu.

Legion of Boom lakaplı Seattle savunmasının en az Sherman kadar önemli bir üyesi olan Chancellor, NFL’in en sert safety’lerinin başında geliyordu. Yıldız oyuncu Earl Thomas ile birlikte ligin en korkulan safety ikilisini oluştururken bu sezon NFL’in en iyi savunmalarından biri olan Seahawks’ın lideri konumundaydı.

Richard Sherman’ın boşluğunu eski yıldızı Byron Maxwell’i kadrosuna katarak doldurmayı planlayan Seattle ekibinin Chancellor’ın yokluğunda nasıl bir yön izleyeceği şu an için muamma. Öyle ki şimdi yıldız oyuncunun yerine üçüncü turdan seçilen çaylak Delano Hill’in oynaması bekleniyor.

Öte yandan Seattle’ın fikstürü de işleri hiç kolaylaştırır cinsten değil. Pazartesi, Atlanta Flacons ile oynayacak olan takım ardından San Francisco deplasmanı sonrası sırasıyla Philadelphia, Jacksonville, Los Angeles Rams, Dallas ve Arizona maçlarına çıkacak. Bu takımlardan dördü NFL’in en iyi 15 pas hücumu arasında yer alıyor.

Richard Sherman ve Kam Chancellor’ın yokluğunda Seahawks’ın playoff umutlarını devam ettirmesi için hücumda kesinlikle Russell Wilson ve arkadaşlarının vites arttırmasına ihtiyacı olacak.