Houston Texans’ın draft’ın 12. sırasından seçtiği, bu sezon ortaya koyduğu performans ile taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanan quarterback’i Deshaun Watson şok bir sakatlık geçirdi. İdman esnasında darbe almadığı bir pozisyonda diz çapraz bağları kopan oyuncunun sezonu kapattığı açıklandı.

Ortaya koyduğu performans ile tarihi bir çaylak sezonu geçirme yolunda ilerleyen Watson’ın kariyerinin ilk yılı böylece noktalanmış oldu. Genç oyuncunun rehabilitasyon sürecinin sekiz, dokuz ay süreceği ancak 2018 sezonunun başına yetişeceği bildirildi.

Watson, geride bıraktığımız haftada, kısa kariyerinin en göz alıcı performansını ortaya koymuş ve yılın maçı olmaya aday olan karşılaşmada Seattle Seahawks karşısında 402 yard ve dört touchdown pasıyla oynamıştı. Texans maçı 41-38 kaybetse de Watson, tüm Seattle oyuncuları tarafından övülmüştü.

22 yaşındaki oyuncu aynı zamanda AFC’de Ayın En İyi Hücum Oyuncusu ödülünü almış, NFL genelinde de Ekim aynının En İyi Çaylak Hücum Oyuncusu seçilmişti. Watson aynı zamanda yılın çaylağı ödülünün de bir numaralı adayıydı.

Geçtiğimiz yıl kolejde Heisman Kupası’nı da kazanıp takımını ulusal şampiyonluğa taşıyan Watson, ilk yılında attığı 19 touchdown pasıyla şu anda Carson Wentz ile lig liderliğini paylaşıyordu. Watson aynı zamanda NFL tarihinde ilk yedi maçında en çok TD pası atan oyuncu kurucu olma onuruna erişmişti. Genç oyuncunun, Peyton Manning ve Russell Wilson’ın paylaştığı çaylak oyuncu touchdown pası rekorunu (26) kırmasına kesin gözüyle bakılıyordu. Öyle ki Watson’ın bu rekoru kırması için sadece yedi touchdown pasına ihtiyacı vardı.

Bu sakatlık aynı zamanda Texans’ın sezon içinde yaşadığı üçüncü yıldız oyuncu sakatlığı oldu. Houston ekibi geçtiğimiz savunmasında defensive end J.J. Watt ve linebacker Whitney Mercilus’un aynı maçta sezonu kapatmasına tanık olmuştu.

Şimdi 3-4 durumda olan Texans’ta Indianapolis Colts karşısında as oyun kuruculuk görevini tekrardan Tom Savage devralacak…