NFC Güney grubundaki rakibi New Orleans Saints’e 30 – 10 yenilen Tampa Bay Buccaners’a bir kötü haber de oyun kurucusu Jameis Winston geldi. Takımın head koçu Dirk Koetter maç sonrası yaptığı açıklamada Winston’ın omzundaki problemlerden ötürü birkaç hafta sahalardan uzak olacağı açıkladı.

Sezonun altıncı haftasında Arizona Cardinals karşısında omzundan sakatlanan Winston, Saints maçında da aynı sıkıntıları yaşamış ve karşılaşmanın ikinci yarısında hiç oyuna girmemişti. Bucs, Winston’ın sakatlığının ilerlememesi için genç oyuncusu riske etmeme niyetinde.

2015 NFL Draftı’nın ilk sırasından seçilen Winston, maç sonrası sahaya girmemesinin doktorların kararı olduğunu ve her şeye rağmen daha iyi oynaması gerektiğini söyledi. Winston aynı zamanda kaybetmekten nefret ettiğini de sözlerine ekledi.

Aslında Jameis Winston bu sözlerinde hiç haksız sayılmaz. Öyle ki Tampa ekibi 23 yaşındaki oyuncusunu sakatlandığı Arizona maçından beri galibiyete hasret kalmış durumda. Dört haftadır kaybeden Buccaneers şu anda 2-6 durumda grubunun son sırasında yer alıyor.

Sezon başında playoff takımları arasında gösterilen Buccaneers’ın önündeki New Orleans Saints ve Carolina Panthers’ın altışar galibiyetinin bulunması, ekibin playoff ümitlerine büyük bir darbe vurmuş durumda.

Winston bu sezon oynadığı sekiz karşılaşmada 1,920 yard, 10 touchdown pası ve altı interception ile oynayıp geçtiğimiz sezonki performansını aratmıştı. Şimdi onun yokluğunda Bucs hücumu Ryan Fitzpatrick’e emanet olacak.

Ligin tercrübeli quarterback’lerinden biri olan Fitzpatrick, geçtiğimiz sezon oldukça kötü performanslar sergilediği New York Jets’ten ayrılıp Bucs ile anlaşmıştı. Tampa Bay Buccaneers, 35 yaşındaki oyuncunun kariyerindeki yedinci takım olmuştu.

Fitzpatrick bu sezon üç maçta sonradan oyuna girerken bu karşılaşmalarda toplam 358 yard, dört touchdown pası ve iki interception’lık bir performans ortaya koymuştu.