0-15 derecesiyle ligin dibinde yer alan Cleveland Browns, sezonun bitimine bir hafta kala sezonun en kötü derecesini elde etmeyi garantiledi. Bu haftaki 20-3’lük Chicago Bears mağlubiyeti ile Browns ligin en alt sırasındaki yerini sabitledi ve Dallas’ta gerçekleşecek olan 2018 NFL Draft’ının birinci seçimini kazanmış oldu.

Browns, yılbaşı akşamı AFC’nin güçlü takımlarından Pittsburgh Steelers ile oynayacak. Cleveland ekibi bu maçtan da galibiyet çıkaramazsa, 2008 yılının Detroit Lions’ından sonra bir sezonu 0-16 bitiren ikinci takım olarak tarihe geçecek.

2017 NFL Draftı’nda da birinci seçimi elinde bulunduran Browns, bu hakkını defensive end Myles Garrett’i seçerek kullanmıştı. Birinci turun ilerleyen seçimlerinde safety Jabrill Peppers’ı ve tight end David Njoku’yu, ikinci turda da quarterback DeShone Kizer’ı kadrosuna ekleyen Browns’ın, tekrardan ligin en kötü takımı olmasına bu oyuncular da engel olamadı.

Daha önce sadece bir defa, yine Cleveland Browns, 1999 ve 2000 yıllarında arka arkaya ilk sıradan seçim yapma hakkını kazanmıştı. Bu seçimlerle Tim Couch ve Courtney Brown’u alan Browns 16 yıllık aradan sonra bir kez daha üst üste ilk sıradan bir genç yıldız adayını kadrosuna katmış olacak.

Browns, 2018 Draftı’nda birinci sıra seçim hakkının yanında, Houston Texans’ın birinci tur ve ikinci tur, Philadelphia Eagles’ın da ikinci tur seçim haklarını da elinde bulunduruyor. Yıllardır özellikle quarterback pozisyonunda yaptığı hatalı seçimlerle gündeme gelen Browns’ın Josh Rosen ve Sam Darnold gibi iki potansiyelli oyun kurucunun bulunduğu 2018 draft’ında nasıl bir seçim yapacağı şimdiden büyük bir merak konusu…

Özellikle Texans’tan gelen ilk tur seçim hakkının da ilk 10’da olması Browns’ın QB seçme ihtimalini yükseltiyor. Geçtiğimiz yıl ikinci turdan DeShone Kizer’ı ve ondan önceki yıl üçüncü turdan Cody Kessler’ı kadrosuna katan Browns’ta hala en büyük problemlerden biri oyun kurucu pozisyonu olarak göze çarpıyor. Öte yandan Josh Rosen’ın ve Sam Darnold’ın, Browns’ın QB alması ihtimaline karşı draft’a girmeyip bir yıl daha kolejde kalacağı konuşuluyor.

2018 NFL Draftı 26-27-38 Nisan 2017 tarihinde Arlington, Texas’daki AT&T Stadı’nda gerçekleşecek…