Sezonun bitimine üç hafta kala az da olsa playoff umutları bulunan Green Bay Packers, alabileceği en iyi haberi aldı. Sezonun altıncı haftasındaki Minnesota Vikings maçında köprücük kemiği kırılan Aaron Rodgers’ın sakatlığının tamamen geçtiği açıklandı.

Takım doktoru Pat McKenzie haberi doğrularken, Rodgers’ın bu hafta oynanacak olan Carolina Panthers maçında ilk 11’de sahaya çıkacağı duyuruldu. Head koç Mike McCarthy ise iki aydır maça çıkmayan yıldız oyuncunun Panthers maçı için ekstra idmanlarla hazır olacağını belirtti.

Packers taraftarları şimdi Rodgers’ın 2013 yılında yaptığı gibi geri dönüp takımını playoff’a taşımasını umuyor. Şu anda 7-6 durumunda bulunan Packers’ı playoff’a kalması için kalan üç maçını kazanması ve rakiplerinin maç kaybetmesini beklemesi gerekiyor. Bu açından iki defa NFL MVP’si olan oyun kurucusunun çabaları tek başına yeterli olmaya bilir.

NFC Kuzey grubunda Minnesota Vikings playoff’u garantilerken, wild card için mücadele edecek olan Packers’ın önünde 9-4 derecesindeki New Orleans Saints, Carolina Panthers, Los Angeles Rams ve 8-5 durumundaki Atlanta Falcons ve Seattle Seahawks bulunuyor. Detroit Lions ve Dallas Cowboys ise Packers gibi 7-6 durumunda playoff adayları arasında yer alıyor.

Green Bay’in önümüzdeki üç hafta oynayacağı takımlar arasında Carolina Panthers, Minnesota Vikings ve Detroit Lions gibi güçlü ve iddialı takımlar yer alıyor.

Geçtiğimiz sezon altı maçını kazanıp playoff yapan Packers’ın tekrardan bir mucizeye imza atıp atamayacağını bize zaman gösterecek. Bu zorlu fikstürde takımın en büyük umudu olan 34 yaşındaki Rodgers bu sezon altı maçta 13 touchdown pası ve üç interception ile oynamıştı…