James Harrison, emekli olduğunda kendisinin bir Pittsburgh Steelers efsanesi olarak tarihteki yerini alacağını düşünüyorduk. Ancak işe bakın ki, şimdi Harrison’ın Ocak ayında büyük ihtimalle Steelers’a karşı Patriots formasıyla çıkacak be bu karşılaşmanın Super Bowl’a yükselecek takımı belirlemesi oldukça muhtemel.

Salı gecesi, Harrison’ın New England takımından teklif beklediği söylentileri dolaşıyordu. Harrison, geçtiğimiz hafta şok bir kararla Steelers tarafından kadrodan kesilmişti. Salı günü Foxboro ile bir görüşme yapan tecrübeli oyuncu, görünüşe göre kontratını imzalamadan oradan ayrılmamış.

Steelers’ın en büyük rakiplerinden olan Patriots ile anlaşan oyuncu, sosyal medya hesabından Patriots oyun kurucusu Tom Brady ile yaptığı paylaşımda da, Brady’ye “takım arkadaşım” şeklinde hitap ederek adeta Pittsburgh’lüleri hüzne boğdu. Ardından takım da transfer haberini doğruladı.

Harrison, 80.5 sack ortalamasıyla Steelers tarihi lideri konumundaydı… Ancak yıldız oyuncu Steelers’ın gençleşme hareketi -T. J. Watt ve Bud Dupree- dolayısıyla tam anlamıyla işini kaybetmişti. Bu sezon sadece beş maça çıkan Harrison’ın toplamda bir sack’i bulunuyordu. Takım sağ tackle Marcus Gilbert’a yer açabilmek için tecrübeli isimle yollarını geçen hafta ayırmıştı.

Harrison’ın Patriots ile sözleşme imzalaması sadece kısa vadede heyecan veren durum değil. Takım, Dont’a Hightower gibi bir oyuncusunu talihsiz bir sakatlıkla kaybettikten sonra onun yardımını kullanabilir.

Bu sezon Patriots, Super Bowl’u kazanamazsa, bu savunma takımının çok iyi olmamasından kaynaklanacak. Harrison takımda “game changer” bir etkisi yaratmasa da tecrübesiyle savunmaya çok şeyler katacağa benziyor.

Steelers ve Patriots büyük ihtimalle AFC konferansının finalinde karşı karşıya gelecekler ve şu anda playoff’lar öncesi Patriots, konferansta başı çekerken, Steelers ise ikinci sırada yer alıyor. Eğer her iki takımda konferans şampiyonluğu maçına adını yazdırırsa, Harrison’ın eski takımından alacağı intikam lig tarihindeki en konuşulası hikayelerden biri olacak…

Steelers taraftarı daha şimdiden, Harrison’ın Ben Roethlisberger üzerinde uygulayacağı oyun bitirici sack’lerinden korkuyorsa kimse onları suçlayamaz. Olası bir AFC finali eşleşmesinde büyük ihtimalle yaşanacak olay bu olacak. O zaman da Steelers yönetimi kendisinden başka kimseyi suçlamamalı.

Patriots’ın James Harrison’ı sadece Steelers’ın oyun planına olan hakimiyeti yüzünden takımı kattığı da dönen dedikodular arasında… Bakalım ileride Hall of Fame üyesi olmasına kesin gözüyle bakılan oyuncu bu transfer sonrası Steelers taraftarlarından nasıl bir tepki görecek…