Fırtınalı bir sezon geçiren New York Giants, head koçu Ben McAdoo ve genel menajeri Jerry Reese ile yollarını ayırdığını açıkladı. Bu hamle McAdoo ve Reese’in yıldız quarterback Eli Manning’i yedeğe çekmesinin bir hafta sonrasında geldi.

McAdoo, 210 maç arka arkaya ilk 11 başlayarak adını NFL tarihine yazdıran Eli Manning’i yedeğe çektiğinde oldukça eleştirilmişti. Oakland Raiders maçına Eli Manning yerine Geno Smith ile çıkan Giants’ın sahadan 24 – 17 mağlup ayrılması McAdoo için bardağı taşıran son damla oldu.

McAdoo ve Reese ile yolların ayrıldığını bir basın toplantısında duyuran takımın sahiplerinden John Mara, “Ben McAdoo ile buluştum ve bizim için yaptığı her şeye, sıkı çalışmasına, tüm profesyonel davranışlarına teşekkür ettim. İleride bir gün başarılı bir head koç olacağına inanıyorum. Bu tecrübesinden dersler alacak ve başarılı bir head koç olacaktır.” dedi.

“Hem McAdoo hem de Reese, kişiliklerindeki farklılıklara rağmen tamamen profesyonellerdi. Aldıkları tüm kararlar uzun vadede takımın yararına olduğunu düşündükleri kararlardı.” şeklinde konuşan Mara, savunma koçu Steve Spagnuolo’nun geçici head koçluk pozisyonuna getirildiğini ve Kevin Abrams’ın sezon sonuna kadar genel menajerlik görevini üstleneceğini açıkladı.

Geçtiğimiz yıl Ben McAdoo önderliğinde playoff yapan ve Super Bowl adaylarından biri olan Giants, bu yıl oynadığı 12 maçın 10’unu kaybederek büyük bir hayal kırıklığı yaratmıştı.

40 yaşındaki Ben McAdoo, New York Giants’taki head koçluk kariyerini 13-15’lik dereceyle noktalarken, bu sezon yaşadığı düşüş ile takımını NFL’in en kötü hücumlarından biri haline getirmişti. Çözümü taraftarların sevgilisi Eli Manning’i yedeğe çekerek arayan McAdoo için bu hamle belki de işine mal oldu.

Eli Manning’in yokluğunda Geno Smith hiçbir varlık gösteremezken maç sonrası, Eli Manning yaptığı açıklamada önümüzdeki sezon da Giants forması giymek istediğini ancak koç McAdoo’nun kovulmasını istemediğini dile getirmişti. Şimdi Ben McAdoo’nun kovulması sonrası iki Super Bowl yüzüğü bulunan Eli Manning, sezonun geri kalanı için ilk 11’e dönmesi bekleniyor.