Önceki haftaların birinde artık şaşırtıcı sonuçların olmadığını bu nedenle de sıralamanın çoğunlukla pek değişmediğini söylemiştim. Bu hafta ise neredeyse oynanan her maçta sürprizler oldu. Favori olmayan takım, hepsinde yenmese de maçlara ortak oldu veya ucu ucuna kaybetti. Geçen hafta ilk altıya koyduğum bütün takımlar ya kaybetti ya da en önemli oyuncuları sezonu kapattı. Ligde işler çok karıştı ve gerçekten, normalde kısa sürede verebildiğim sıralama ile ilgili kararlar bu hafta saatler sürdü ve özellikle ilk 10’u sıralamak için çok uzun zaman geçirdim. İyi takımlar kaybederken, hayal kırıklığına uğratan takımlar ise ya kazandılar ya da en azından yaklaştılar. Playoff umudunu hayatta tutmaya çalışan takımların hataya tahammülü yoktu ve neredeyse hiçbiri de buna izin vermedi. Şampiyonluk adaylarından çoğu bu hafta küçük darbeler aldı ama darbenin en büyüğü tabii ki MVP adayı quarterback Carson Wentz’i kaybeden Eagles’a geldi. NFC Güney, AFC Batı gibi gruplarda şampiyonluk mücadelesi son hız devam ediyor ve kazananlar son üç haftada, büyük ihtimal 17. haftada belli olacak. NFL normal sezon futbolu en güzel zamanına gelmişken bakalım takımlar nasıl sıralanıyor:

1) New England Patriots (AFC Doğu, 10-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 1

Patriots’ın Miami’ye karşı yaşadığı sıkıntıları gördükten sonra kendime kesinlikle onları bir numaraya koymayacağımı söylemiştim ama bu hafta onların yerini alabilecek takımların halini gördükten sonra mecburen bu değişiklikten vazgeçtim. Aslında bu haftaki maçlardan sonra hiçbir takımın bir numarayı hak ettiğini düşünmüyorum. Hepsi zorlandı ve önemli sıkıntıları var, sene başında Chiefs, sonra Eagles’ın olduğu gibi üstün bir takım yok. Bu durum lig için çok iyi ve playoff’larda da devam ederse heyecanı doruğa çıkartır. Patriots ile ilgili konuşmak gerekirse; daha önce Buccaneers’a karşı Gronkowski olmadan çok zorlanmışlardı ve Tampa kickerının üç tane field goal kaçırmasıyla kazanmışlardı. Bu hafta da Gronk oynamayınca pas oyununda hiç bir şey yapamadılar. Brandin Cooks tek tehlikeli silahtı ve o da müthiş savunuldu ve hiç etkili olamadı. Dolphins maçında oynadıkları oyunun bir daha tekrarlanacağını sanmıyorum ama bu maç ile onların da yenilemeyecek bir takım olmadıklarını gördük.

2) Pittsburgh Steelers (AFC Kuzey, 11-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 7

Çoğu başka listede Steelers’ın bir numarada olduğunu görsem de Ravens’a karşı 38 sayı yiyip son ana kadar zorlanan bu takımı bir numaraya koymayı doğru bulmadım. Önceki seneden daha güçlü olsalar da bu sene onlara geçen sene olduğu kadar çok güvenmiyorum. Geçen seneden farklı olarak bu sene onları playoff’ta gerçekten yenme ihtimali olan takımlar var. Geçen seneki gibi Dolphins ve Chiefs maçları gibi sonucu belli playoff maçlarına çıkmayacaklar. Dürüst olmak gerekirse ne kadar Big Ben-Bell-Brown üçlüsünün ligdeki en iyi büyük üçlü olduğunu düşünsem de takım olarak şampiyon olacak durumda olduklarını düşünmüyorum. Pittsburgh’ün yedinci, Big Ben’in üçüncü yüzüğü almasını ve bir güçlü takımın daha yarışta olmasını isterim ama maalesef o ışığı görmüyorum.

3) Jacksonville Jaguars (AFC Güney, 9-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 11

Büyük ihtimal sıralamamdaki en tartışmalı seçim Jags’i üçüncü sıraya koymam olacak. Ne kadar onları bu kadar yukarıda konuşmaya alışık olmasak da, quarterbackleri Blake Bortles olsa da Jaguars ligdeki en iyi takımlardan biri ve ne kadar absürd duyulsa da Super Bowl’u kazanmak için gerçek bir adaylar. Kalan fikstürleri kolay ve AFC Güney’i kazanıp playoff’a girecekler. Patriots ve Steelers’ın durumuna göre bir wild-card turu bay’ı bile alabilirler. Samimi olarak ligde Patriots’ı önemli bir maçta yenebilecek dört, en fazla beş takım olduğunu ve Jaguars’ın bunlardan biri olduğunu düşünüyorum.

4) Minnesota Vikings (NFC Kuzey, 10-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 2

Vikings’i çok beğeniyorum. NFC’den Rams, Saints ve Vikings arasından kim Super Bowl’a kalsa tatmin olurum ama heralde Vikings’in Super bowl’da ev sahibi olma şansı yüzünden en çok Vikes’ın kalmasını isterim. Müthiş bir quarterback’leri olmasa da Keenum gerektiği kadar, hatta gereğin fazla oynuyor ve müthiş bir hücum olmasa da bu takımı her iki tarafta da izlemek çok zevkli. Önceki iki hafta Rams ve Falcons’ı yendikten sonra Panthers’a kaybetmelerini doğal karşılıyorum, böyle takımlara karşı oynayıp her hafta yenemezler.

5) Carolina Panthers (NFC Güney, 9-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 8

Vikings’e karşı olduğu gibi, Jonathan Stewart ve running back’ler koşabilirse Cam Newton’ın yükü azalır ve oyunları her yönden sınıf atlar. Savunmaları da çok iyi, sadece secondary’de bazen sıkıntı yaşıyorlar ve bu önemli anlarda onlara pahalıya patlayabilir. Vikings’i yenmelerine rağmen onların altına koymamın sebebi Minnesota’nın üst üste zor maçlar oynamış olması ve Panthers’ın -dediğim gibi- savunma’da hala bazı sıkıntılarının bulunması.

6) Los Angeles Rams (NFC Batı, 9-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 4

Rams, Eagles’a karşı çok güzel mücadele ettiyse de sonunu getiremedi ve mağlup oldu. Kalan fikstür dolayısıyla büyük ihtimal NFC Batı’yı kazanacaklar. Bu haftaki Seattle maçı dışında çok önemli bir rakiple karşılaşmayacaklar. Eagles’a karşı pas oyunu en iyi halinde olmasa da special team ve koşu oyunu onlara çok yardımcı oldu. Rams, her yönüyle bütün bir takım; oyunun bir yeri aksadığında sizi başka bir yerden vurabilirler. Eagles’a karşı bu galibiyete yansımasa da en azından böyle bir çeşitliliğin olduğunu gördük. Rams’e sezon başından beri çok güveniyorum ve onları izlemekten keyif alıyorum. Eagles’ın da güç kaybetmesiyle şampiyonluk şansları çok arttı. Bu hafta iki sıra aşağı kaymaları da sadece arkalarındaki Jacksonville, Pittsburgh ve Carolina ekiplerinin fark edilmesi imkansız performansları.

7) New Orleans Saints (NFC Güney, 9-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 5

Saints’in Falcons’a yenilmesi açıkçası benim için hiç bir şey ifade etmiyor. Saints’in bu seneki başarısının kilit noktası koşu oyunuydu ve bu önemli maçta çaylak yıldız Alvin Kamara olmadan oynadılar. Ayrıca doğruyu söylemek gerekirse hakemler de Saints’in işini çok zorlaştırdı. Drew Brees ve Sean Payton beraber olduğu sürece her şekilde onlara inancım tam, kalan maçlarda gereken galibiyetleri alıp NFC Güney’i kazanacaklarını düşünüyorum.

8) Philadelphia Eagles (NFC Doğu, 11-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 3

Çoğu kişi, Eagles’ın Carson Wentz’i kaybetse de çok sıkıntı yaşamayacağını, yine de Super Bowl’a kalabileceğini ve hala iyi takımların çoğundan daha üstün olduğunu düşünüyor. Ama ben buna katılmıyorum. Carson Wentz bu sene ligin belki de en değerli oyuncusuydu ve takım ne kadar bütün olsa da başarının baş mimarı Carson Wentz’di. Eagles’ın kalan üç maçta iki galibiyet alıp ilk turu bay geçeceğine, ama divisional turu’nda karşısına kim çıkarsa çıksın o turda eleneceğine inanıyorum.

9) Atlanta Falcons (NFC Güney, 8-5), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 9

Perşembe akşamı Falcons, en büyük rakiplerinden Saints’i devirmiş ve grup şampiyonluğu veya wild-card şansını arttırmış olsa da gözümde büyük bir ilerleme gerçekleştirmedi. Alvin Kamara oynamadı ve hakemler maçta sıkça Saints’i geriye çekti, bu nedenle bu maçın çok bir şey ifade etmediğini düşünüyorum. Yine de çok önemli ve onlara yardımcı olacak bir galibiyet aldılar. Son haftalarda iki grup rakibiyle birer kez daha oynayacaklar ve playoff’a kalmak için en az bir tanesini yenmeleri gerekiyor. Sezon başından beri kazandıkları maçlar ve iyi konferans rekorları sayesinde bu iki maçta bir galibiyet onlara büyük ihtimal yetecektir. Geçen sezon da bu zamanda bu durumdaydılar ve onun sonunun nasıl olduğunu biliyoruz. Ancak bu sene, geçen seneki yerlere gelmeleri çok daha zor olacak.

10) Los Angeles Chargers (AFC Batı, 7-6), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 10

Bu takıma oynadığı bu oyunla ligin en iyi 10. takımı demek bana yanlış geliyor ama malesef önündeki takımların seviyesine yakınlar ama çok küçük bir basamak gerideler gibi geliyor. Redskins maçının çok yakın gideceğini düşünmüştüm, ama Chargers çok rahat kazandı ve bu seneki belki de en büyük güç gösterisini yaptı. Haftaya da Chiefs ile AFC Batı şampiyonluk maçı oynayacak olan takımın sezonu tamamen bu maça bağlı. İşleri wild card’a kalmaya bırakmamaları lazım.

11) Seattle Seahawks (NFC Batı, 8-5), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 6

Seattle bu hafta “Legion of Boom”un günümüzdeki hali olan Jaguars savunmasıyla karşı karşıya geldi ve çok zorlandığı maçı iyi bitiremedi ve çok kritik bir maçı Jacksonville’e kaptırdı. Seattle oynadığı oyunla kesin bir playoff takımı izlenimi veriyor ve Russell Wilson gibi süperstarların bulunması bu düşünceyi güçlendiriyor. Ama son üç hafta Rams, Cowboys ve Cardinals ile oynayacaklar ve bunların her biri çok önemli. Çok büyük ihtimalle 16.hafta’daki Cowboys maçı kimin playoff’a kalacağını belirleyecek, sezonları o maça kaldı demek yanlış olmaz.

12) Baltimore Ravens (AFC Kuzey, 7-6), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 12

Baltimore’un sıra olarak bir yere oynamaması onlar hakkında düşüncemin değişmediği anlamına gelmiyor. Steelers karşısında oynadıkları oyun ile gözümde çok yükseldiler ama diğer takımları geçecek kadar büyük bir sıçrayış olmadı. Geçen sene ve neredeyse her zaman da olduğu gibi Ravens-Steelers rekabeti izlemesi en zevkli maçlardan birini ortaya koydu. Bu sene Ravens’da savunmanın yaptıkları ve hücumun yapamadıkları yüzünden bu maçın çok az sayıyla geçeceğini, iki takımın da 20 sayının altında kalacağını düşündüm ama maçta tam tersi yaşandı ve 39-38’lik bir sonuç çıktı. Ravens’ın kalan maçları kolay olacağı için çok panik yapmaya gerek yok, ama playoff’ta başarılı olmak istiyorlarsa en az Steelers’a karşı oynadıkları kadar iyi oynamaları gerekiyor.

13) Dallas Cowboys (NFC Doğu, 7-6), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 13

Dallas Cowboys’un playoff’a kalma şansı var, bunu inkar eden biri yoktur diye düşünüyorum. Kalan üç maçı da yenerlerse çok büyük ihtimalle playoff’a kalıyorlar. Bu maçlar da Raiders, Seahawks ve Eagles ile. Eagles maçı Carson Wentz olmasa da zorlu geçecektir ama bana Cowboys bu durumda onlardan bir adım önde gibi geliyor, Raiders maçı hakkında konuşmaya gerek olduğunu sanmıyorum, Cowboys’un favori olduğu maçı zorlanmadan yeneceğini düşünüyorum. Geriye kalan Seattle maçı ise çok çok büyük ihtimalle NFC’nin altıncı playoff takımını belirleyecek. İki takımın da maçı kazanmaya eşit derecede yakın olduğunu hissediyorum. Seattle çok formda, Cowboys da koşu oyununu yolunu koydu ve o hafta Elliott da döneceği için daha da iyi koşacaklardır. Giants maçı için konuşmak gerekirse son çeyreğe kadar Giants maça ortak olsa da son çeyrekte işler normale döndü ve Cowboys kısa sürede farkı açtı. Savunma için hala soru işaretleri var ama bu saatten sonra durumun o kadar değişeceğini sanmıyorum, bu durum onları geriye çekebilir.

14) Detroit Lions (NFC Kuzey, 7-6), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 15

Bir Dallas Cowboys taraftarı olarak Lions’ın playoff oynamasını istemiyorum çünkü bizim rakibimizler ve girerlerse Cowboys’un yerine oynayacaklar. Bir NFL izleyicisi olarak ise Detroit’in playoff’ta olmasını daha da çok istemiyorum. NFC’de o kadar üst düzey takım varken Lions’ın çok kolay bir fikstür yüzünden bu konuşmanın içinde olması ve girmek için büyük bir şansının bulunması beni üzüyor. Detroit’in kalan üç maçta tek ciddi rakibi son hafta oynayacağı Packers. Onun dışında pek umudumuz yok, Lions kalan maçları yenerse playoff’a kalıyor ve wild card haftasında birkaç saatimizi şimdiden çalıyor.

15) Buffalo Bills (AFC Doğu, 7-6), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 17

Normalde asla izlemeyeceğim Bills-Colts maçını ortaya çıkan müthiş kar görüntüleri sayesinde zevkle izledim. Sahadaki beyaz örtünün dışında oynanan oyundan da çok keyif aldım. Sert hava şartları nedeniyle iki takım da pas oyunundan uzak durdu ve çok kez Lesean McCoy gibi çok yetenekli bir running back’in kendi kendine oyun yaratışını izleme fırsatı buldum. Bills’de Taylor başlamadı, Peterman da sakatlanıp çıktı ve sorumluluk üçüncü quarterback’e kaldı ama McCoy’un ve Webb’in koşuları o kadar katkı verdi ki quarterback’in kim olduğunu izlerken neredeyse aklıma bile getirmedim. Bazıları pek inanmasa da ben Bills’in playoff’a kalacağına inanıyorum. Playoff’larda zarar verebilmeleri için daha zamana ihtiyaçları var ama Sean McDermott’ın ekibinin ana hatlarıyla çok sağlam olduğu ortada.

16) Green Bay Packers (NFC Kuzey, 7-6), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 22

Bu hafta bir kez daha Rodgers olmadan takımın o kadar da iyi olmadığını gördük. Elbette Brett Hundley’nin yeteneği var ve Rodgers artık oynayamayınca takımı en iyi şekilde yönetecektir ama şu an için Rodgers’ın yaptığını yapmasını beklemek çok saçma olur. Bu haftaki Panthers maçına Rodgers’ın başlayabileceği olasılığını duyduğumdan beri Packers’ın ne olursa olsun hala playoff şansı olduğuna inanıyordum ve şu an dönüp baktığımda haklı olduğumu çıkarıyorum, Packers kalan üç maçı da yenerek playoff’a kalabilir ve sonrasında uzun bir Ocak ayı geçirebilir.

17) Kansas City Chiefs (AFC Batı, 7-6), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 23

Son haftalardaki düşük performanslarından dolayı onları iyi takımlar listemden ve playoff yarışından atmıştım ama Raiders’a karşı AFC Batı şampiyonluğu açısından önemli bir galibiyet alarak sene başındaki durumlarına biraz olsun yaklaştılar. Maçta koşu oyunu çok iyi işledi. Bunun olmasında Raiders savunmasının çok kötü olmasının etkisi var illa ki ama kalan üç maçta da iyi koşacaklarını düşünüyorum. Bu hafta Chargers ile oynuyorlar, bu maç büyük ihtimalle AFC Batı şampiyonunu belirleyecek. Çok kötü oldukları dönemi atlattılar ama yine de Chargers’ı yenebileceklerini düşünmüyorum.

18) Tennessee Titans (AFC Güney, 8-5), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 14

Titans’ı beğenmesem de kalan kolay fikstürden dolayı playoff’a kalacaklarını düşünüyordum ama Cardinals’a yenilmelerinden sonra tahminimi tamamen değiştirdim ve playoff’ta daha çok görmek isteyeceğim takımların olacağını düşünüyorum- Bills, Chargers, Ravens gibi. Maçta koşamadılar ve yük Mariota’ya ve savunmaya kaldı. Savunma iyi olsa da tek başına maç kazanacak seviyede değil. Mariota da takımı taşımayı şimdilik başaramıyor. Kalan üç maçı da kaybedip 8-8 ile bitireceklerini düşünüyorum.

19) Arizona Cardinals (NFC Batı, 6-7), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 21

Önemli sakatlıklar geçirseler de, şansızlıklar yaşasalar da Cardinals bu hafta kazandığı takdirde .500 bir rekora sahip olacak. Bence; seneye şampiyonluk adayı olarak başlayan Bucs’dan ve sene içinde de iyi oynadığını düşündüğümüz Redskins(5-8)’den daha iyi bir rekora sahip olmaları, bu takımın önümüzdeki kısa dönemde Fitzgerald gibi tecrübeli oyuncuları ayrılmadan önce belki bir kez daha Lombardi kupasına ulaşmak için şansını deneyebileceğini gösteriyor. Jaguars, Titans gibi takımları yendiler, belki kalan süreçte Redskins ve Seattle’ı bile yenip .500’nin üstünde bir rekorla sezonu bitirebilirler.

20) Washington Redskins (NFC Doğu, 5-8), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 18

Redskins’in bu hafta Chargers’a yenileceğini tahmin edebiliyordum ama kesinlikle fark yiyip sahada bu kadar etkisiz olacaklarını düşünmemiştim. Chargers topun iki tarafında da çok formdaydı ama Redskins’in onlarla uzun bir süre savaşabileceğini düşünüyordum. Ama ne hücum ne savunma Chargers’a karşı istediği gibi oynayamadı. Washington bu sene playoff’a kalamayacak olsa da seneyi 7-9 veya 8-8 bitirecek olan bu takımın göründüğünden gerçekten daha iyi olduğunu düşünüyorum. Kirk Cousins yazın takımdan ayrılmazsa birkaç eklentiyle bir şampiyonluk takımına dönüşebileceklerini düşünüyorum.

21) Miami Dolphins (AFC Doğu, 6-7), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 25

Dolphins’in Patriots’ı yeneceğini eminim kimse tahmin etmiyordu. Patriots’ın pas oyunu Gronk’un oynamaması ve Brandin Cooks’un etkili olamaması sebebiyle çok sıkıntı yaşadı. Dolphins savunması Brady’ye çok zor bir zaman yaşattı ve iki interception yaparak maçın kazanılmasını sağladı. Beklenmedik bir şekilde Jay Cutler da iyi oynadı ve takımın bu division maçını yenmesini sağladı. Bu maç onlar hakkındaki genel düşüncemi çok fazla etkilemiyor, sadece seneye olabilecekler hakkında biraz daha düşündürüyor.

22) San Francisco 49ers (NFC Batı, 3-10), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 27

Sezon başında çok zorlanan 49ers, Jimmy Garropolo’nun takıma eklenmesiyle çok farklı bir boyuta ulaştı. Son dört maçtaki üçüncü galibiyetlerini aldılar, bu sezonun geri kalanı için birşey ifade etmese de ileriye giderken 49ers’ın başarılı olma şansı olduğunu gösterir. 49ers, genç ve potansiyelli bir takım, bu hafta Titans’ı yeneceklerini, sezonu iyi bitireceklerini ve özellikle seneye farklı bir seviyede oynayacaklarını düşünüyorum.

23) Oakland Raiders (AFC Batı, 6-7), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 16

Oakland Raiders bu sene yaşanan her şeye rağmen bu hafta Chiefs’i yenip AFC Batı sıralamasında birinciliği alma şansını elinde tutuyordu. Ama başarılı olamadılar ve uzun zamandır zorlanan bir Chiefs takımına karşı üzücü bir performans sergilediler. Belki de bu senenin en çok hayal kırıklığına uğratan takımı için mutlu son olmayacak. Belki seneye işler daha farklı olur.

24) Chicago Bears (NFC Kuzey, 4-9), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 29

Bears, bu hafta Bengals’a karşı aldığı galibiyetle uzun zamandan beri ilk defa güzel futbol oynadı, buna yaparken de rakibi topun iki yönünde de domine etti. Pas oyununda Trubisky yapabileceklerini gösterdi, ve hücumun ana parçası koşu oyunu toplam 232 yard katkı vererek takımı galibiyete taşıdı. Toplamda Bengals hücumunu sahada 22 dakika tutan savunma, rakibi 7 sayıda tuttu. Bears çok zor bir division’da gelecekte başarılı olabilmek için altyapıya sahip, birkaç kilit eklenti ve zamanla bu takım bir şampiyonluk takımına dönüşebilir.

25) Denver Broncos (AFC Batı, 4-9), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 30

Uzun bir süreden sonra Denver Broncos ilk defa iyi oynayabildi. Dolphins ve Bears gibi, onlar da kötü oynadıkları süreci sonlandırıp bir galibiyet aldılar. Savunma onlardan normal şartlarda bekleneni yaptı ve Jets hücumunu durdurdu. Hücum ise fena değildi, Siemian çok hata yapmadı ve galibiyet için yetecek performansı sergiledi. Takımın bu sezon için bir hedefi kalmasa da sonrası için hücumu toparlamak en önemli amaç olacaktır.

26) Cincinnati Bengals (AFC Kuzey, 5-8), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 19

Geçen hafta Steelers’a karşı çok güzel, yakın bir maç oynayan Bengals’ın bu hafta Bears’e karşı bu derecede kötü oynamasını ben dahil kimse beklemiyordu. Steelers’ın güçlü koşu oyununu büyük ölçüde durdurmayı başaran savunma bu hafta Bears koşu oyununa karşı çok zorlandı ve hem Jordan Howard hem de Tarik Cohen onları galibiyete taşıdı. Bengals çok istikrarsız oldukları sezonda bu durumu devam ettirdi ve başarısız bir sezonun ardından bir kez daha playoff’a kalamadılar.

27) Tampa Bay Buccaneers (NFC Güney, 4-9), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 24

Bucs, bu hafta Detroit’i yenmeye çok yaklaştı ama Matt Prater’ın son andaki field goal’üyle bir kez daha sahadan mağlup ayrıldılar. Bu sene beklenenin çok altında kalan Buccaneers, bu maç zaman zaman potansiyel bir playoff takımına benzese de genel olarak sezon içindeki performansını sergiledi. Kalan üç maçta Falcons, Panthers ve Saints ile oynayacaklar ve büyük ihtimalle sezonu bir galibiyet daha alamadan kapatacaklar. Seneyenin daha farklı olacağını düşünüyorum.

28) New York Jets (AFC Doğu, 5-8), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 20

Bütün sene oynadıkları oyundan sonra Denver’ı zorlanmadan yeneceklerini düşünüyorum ama sahada bunun tam tersi oldu. Uzun kariyeri boyunca belki de ilk kez düzenli olarak oynayabilen Josh McCown’un şansız bir şekilde sakatlanması hem maçı hem de sezonun kalan kısa dönemini olumsuz etkileyecektir. McCown olmadan sayı atmayı başaramayan Jets’in geri kalan dönemde zorlanacağı kesin, her şeye rağmen Jets’in sezon için memnun olduğunu düşünüyorum.

29) Indianapolis Colts (AFC Güney, 3-10), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 28

Colts’u normalde izlemek istemezdim ama Buffalo’da yağan karı görünce dayanamadım ve ligin kötü takımlarından birinin ortalama bir takıma yenilişini izledim. Görsel zevkimin yanında, aslında maç da çekişmeli gitti ve çoğunlukla koşu oyununa dayandığı için zaman daha çabuk geçti, bu yüzden kararımdan çok memnunum. Colts’a gelince durumlarında bir değişiklik yok, Bills maçını yenebilirlerdi ama olmadı. Çok da bir önemi yok, 3-13, 4-12 veya 5-11 olmanın pek bir farkı yok.

30) Houston Texans (AFC Güney, 4-9), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 26

Houston 30. sıra’ya gerileyerek performans olarak çok düşmüş gibi gözükebilir ama sıralamada alçalmalarının tek sebebi, geçen hafta arkalarında olan Denver, San Francisco ve Chicago gibi takımların inkar edilemez bir şekilde rakiplerini domine etmesidir. Kağıt üzerinde 2-10 49ers’a yenilmek şaşırtıcı ve kötü bir mağlubiyet olsa da 49ers’ın Garropolo ile beraber farklı oynamaya başladığını ve Texans’ın da asıl oyuncularının sahada olamadığını hatırlamak gerekiyor. Bir süredir Texans için sezonun geri kalanın bir önemi yoktu, hala da yok. Taraftarların düşünebildiği tek şey sağlıklı bir Texans takımının yapabilecekleri.

31) New York Giants (NFC Doğu, 2-11), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 31

Giants neredeyse sürenin tamamında maça ortak olsa da son dakikalarda açılan fark ile skor domine edilmişler gibi gösteriyor. Eli Manning bir haftalık aradan sonra tekrar Giants ilk 11 quarterback’i olarak döndü ve çok uzun sürmesi beklenmeyen yeni bir ilk 11 başlama serisini başlattı. New York Giants’ın tek isteyeceği şey bu hayal kırıklığıyla dolu seneyi geride bırakıp geleceğe odaklanmak olacaktır.

32) Cleveland Browns (AFC Kuzey, 0-13), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 32

Sıralamayı yapmadan önce haftada olanları kendime hatırlatmak için takımlara ve maçlara baktığımda neredeyse her takımın oynanan maçlardan beklenmedik sonuçlar aldığını veya bir şekilde olağandan farklı bir şey yaşadığını farkettim. Bunlardan dolayı neredeyse her takımın durumu değişecek, yeri de kayacaktı. Ancak ne yazık ki bu olay Browns’u içine almıyor. Green Bay’e karşı ne kadar yenmelerini istesem de çok yaklaşmalarına rağmen bir kez daha sahadan mağlup ayrıldılar. Geriye üç maçları kaldı: Baltimore, Chicago ve Pittsburgh. Bakalım son haftalarda yaklaştıkları galibiyete bu son süreçte ulaşabilecekler mi…