2017 sezonunun playoff’larıdan önceki kısmının bitmesine sadece kısa bir süre kala, Pittsburgh Steelers takımı veteran linebacker James Harrison’ı serbest bıraktı. 2014 sezonunda emeklilikten dönerek takımla anlaşma imzalayan Harrison, daha önce 2002 yılında ve 2004 – 2012 sezonları arasında formasını giydiği Steelers’a geri dönmüştü.

Takımın serbest bırakma haberini yayınladıktan sonra, Harrison’da kendi sosyal medya hesabı üzerinden “Yaşanan her şeyin bir sebebi vardır. Tanrı hata yapmaz. Her zaman onun bir planı vardır.” ifadelerini içeren bir paylaşım yaptı.

Steelers formasıyla iki kez Super Bowl şampiyonluğu yaşayan James Harrison, özellikle 43. Super Bowl’da Steelers’ın Arizona Cardinals’ı mağlup etmesinde önemli bir rol oynamıştı. Tecrübeli linebacker’ın 80.5 sack ortalaması franchise tarihinde en yüksek ortalamaların başında gelirken, ileride Hall of Fame de yer alma şansının da oldukça yüksek olduğu düşünülüyor.

Öte yandan takım için anlamı ve bu zamana kadar yaptıkları dışında yıldız oyuncu bu sezon sahaya sadece beş kez sahaya çıkabilen oyuncu üç tackle yapamıştı.

Harrison aynı zamanda, aybaşında verdiği bir röportajda, bu sezon sahadan bu kadar uzak kalacağını bilseydi Steelers ile başından sözleşme imzalamayacağını dile getirmişti.

39 yaşındaki oyuncu benzer bir açıklamayı da Ekim ayında yapmıştı. “Oraya çıkıp oynadığım her sefer oldukça iyi hissediyorum. Yapmayı sevdiğim şey bu. Yarış içerisinde olmayı seviyorum. Her saha kenarında kaldığımda tabii ki mutlu değilim. Sahaya çıkıp rakip takımla yarışmak istiyorum. Şu an bu oyunu oynadığımı hissetmiyorum.” ifadelerini kullandığı açıklamasında, Harrison memnuniyetsizliğini az da olsa dile getirmişti.

Bu açıklamalar göz önüne alındığında, Steelers ile Harrison’ın tekrar bir araya gelmesi olası görünmüyor. Zaten yaşı, pozisyonu ve performansı birlikte göz önüne alındığında tecrübeli ismin Super Bowl yarışında iyi bir seçenek olmadığı da aşikar…