New York Giants’ın eski running back’i Rashad Jennings, resmi olarak emekli olduğunu açıkladı. İki sezondur sahalarda eskisi gibi göremediğimiz 32 yaşındaki running back, emekliliğini sosyal medya hesaplarından tüm takipçilerine açıkladı.

Twitter hesabında “Eğer güzel şeyler sona ermezse, daha iyileri nasıl başlayabilir ki? Çok mütevazi ve heyecanlı hissediyorum. Gelecek şeyler için… Ancak şimdilik söyleyeceğim tek şey, teşekkürler.. Herkese teşekkür ederim!” caption’ı ile paylaştığı video ile emekliliğini duyuran Jennings, Instagram hesabında da ligde oynadığı her takım için ayrı bir paylaşım yaparak minnettarlığını dile getirdi.

2016 senesinde Giants için 593 yard koşan ve koşu oyunlarıyla üç tocuhdown yapan Rashad, buna ek olarak 35 reception ve bir touchdown istatistiklerine sahipt,. Ancak pozisyonu itibariyle istenilen performansı 2016 sezonunda veremeyen running back, takımından yeni bir teklif alamadı. Bu sebeple Jennings’in yerine, 2016 sezonunun için Giants’ın Orleans Darkwa, Shane Vereen, Paul Perkins and çaylak Wayne Gallman’dan oluşan ekibi tercih etmesi çok büyük bir sürpriz olmadı.

Jennings, 2017 sezonunda bir takımın kendisine bir sözleşme sunacağı konusunda umudu olduğunu da belirtmişti. Temmuz ayında verdiği bir röportajda, “Free agent olayını alıyorum ve nasıl yürüdüğünü biliyorum. Önümüzdeki iki ay içerisinde bir takımda kendime bir yer bulacağımı hissediyorum. Ancak  başka bir takıma geçiş yapmak, futbol dışında alanlarda başarılı olmak ve son zamanlarda katıldığım hayırseverlik üzerine yapılan etkinlikler. Bunların hepsiyle birlikte kendimi hayatımın en huzurlu döneminde hissediyorum.” açıklamalarını yapmıştı. Ancak Jennings’in beklediği ilgi NFL’deki takımların hiçbirinden gelmedi.

Kariyeri boyunca Jacksonville Jaguars, Oakland Raiders ve New York Giants takımlarında oynayan Jennings, 3,772 koşu yardı ile 23 tocuhdown kariyer istatistiğine sahipti. Ayrıca kariyeri boyunca bunlara ek olarak 191 pas ile 1,469 yard ve iki touchdown sığdırmıştı. Tecrübeli oyuncu en iyi sezonunu ise 1,159 yard ve dört touchdown ile 2015 yılında Giants ile geçirmişti.

Jennings, Giants.com’a yaptığı açıklamalarda ise, “En iyi başarılarımı burada, saha içi ve dışında kazandım. Bu takım oldukça itibarlı bir organizasyona sahip. Bu takımın evimdeymiş gibi hissettiğim son takım olacağına eminim. A’dan Z’ye her şeyiyle düşündüğünüzde kendimi Giants dışında bir takımdan emekli olurken düşünemiyorum.” ifadelerini kullanmıştı.

2016 sezonunun yazında Amerika’da oldukça ünlü bir program olan “Dancing with the Stars” yarışmasına katılarak birinci olan Jennings bu alanda çalışmalarını hala sürdürüyor.

Başarılı oyuncu emekliliğini duyurmadan hemen önce de kendine ait bir dans stüdyosunda dans dersleri vermeye başlamıştı. Ayrıca bir hayır kurumu sahibi olan Rashad, aktif olarak bu alandaki çalışmalarını da lige başladığından beri sürdürmekte.

2013 yılında Oakland Raiders’ta yedekliğini yaptığı Darren McFadden’ın sakatlanması sonrası yıldızı parlayan Jennings’in emeklilik açıklamasının McFadden’ın kramponlarını asmasından bir hafta sonra gelmesi ise ilginç bir tesadüf oldu.