Kolej futbol tarihinin efsane running back’i Reggie Bush, NFL’de geçirdiği 11 sezondan sonra resmi olarak emekli olduğunu ilan etti.

Yıldız oyuncu açıklamalarında, “Artık tamamım. Tamamen bitirdiğimi söyleyebilirim. Ancak bu flaş bir haber değil, bunu yapacağımı söylüyordum. Bütün sezon boyunca, bu sezon oynamazsam emekli olacağımı söylemiştim çünkü bütün sezonumu performansımı geri kazanmak için harcayamam. 33 yaşındayken bu ligde bunu başarmak oldukça zor. Özellikle bu mevkide belli bir yaşa geldiğinizde yavaş yavaş gerilemeye başlarsınız.” ifadelerini kullandı.

Kendisinin söylediği gibi, bu yeni bir haber değil. Tecrübeli koşucu geçen sezon Buffalo Bills ile oynadığından beri tecrübeli running back sahaya adımını atmadı. Reggie Bush’un Bills forması giydiği 2016 sezonunun da çok başarılı geçtiği söylenemez. Öyleki 2006 NFL Draftı’nın ikinci sırasından seçilen oyuncu, geçen yıl Bills ile sahaya çıktığı 10 maçta toplam -3 yard koşarak, NFL tarihinde sezonu eksi yard ile tamamlayan ilk running back olmuştu.

NFL kariyerini toplamda 9,088 yard ve 54 touchdown ile bitiren Bush, punt returner olarak da dört touchdown’a sahip. Kolej yıllarını ise USC Trojans da oynayan Bush, 4,500 yard ve 38 touchdown istatistikleriyle NCAA tarihinin en dominant oyuncularından biri olmuş ve Heisman Kupası kazanmıştı.

2006 yılında büyük bir popülariteyle NFL’e giren Bush, kendisinden beklenen potansiyelini sahaya yansıtamasa da ligin başarılı running back’lerinden biri olmuştu. Saints ile bir Super Bowl kazanan Bush, hem koşabilen hem de pas yakalayabilen bir oyuncu olarak dikkat çekmişti. Kariyerinde Saints sonrası Miami Dolphins ve Detroit Lions forması giyen oyuncu son iki yılını sakatlıkların gölgesinde San Francisco 49ers ve Buffalo Bills’te geçirmişti.

Geriye dönüp bakıldığında her zaman New Orleans Saints’li Reggie Bush olarak anılmak istediğini söyleyen oyuncu, Miami ve Detroit formalarıyla 1,000’er yardlık sezonlar geçirmişti.