2017 NFL sezonunda gösterdiği muhteşem performansla hem takımı Philadelphia Eagles’ı ligin zirvesine taşıyan hem de taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanan Carson Wentz’in sezonu sona erdi. Genç quarterback’in sol diz çapraz bağları koptu ve sezonu kapattığı açıklandı.

Lig genelinde geleceği en parlak olan oyun kurucuların başında gelen Wentz, takımının Pazar gecesi Los Angeles Rams’i 43 – 35 yendiği karşılaşmada sakatlanmıştı. Wentz, üçüncü çeyrekte yaptığı bir touchdown koşusu sırasında sakatlanarak kenara gelmiş ve takımına kazandırdığı sayı da holding sebebiyle geçersiz sayılmıştı.

Kariyerinin ikinci yılını geçiren Wentz, Rams karşısında oyundan çıkmadan önce attığı dört touchdown pası atarak bu sezonki toplam TD pası sayısını 33’e çıkarmıştı. Wentz, bu rakam ile Philadelphia Eagles tarihi sezon rekorunu da kırmayı başarmıştı.

24 yaşındaki oyuncu şu anda ligin en çok touchdown pası atan oyuncusu konumunda bulunuyor. Yıldız oyuncu sakatlanmadan önce de MVP ödülünün de en büyük adayı olarak gösteriliyordu.

Öte yandan Rams’i yenerek NFC’nin zirvesindeki yerini sağlamlaştıran Eagles, derecesini 11-2’ye yükselterek, playoff’u garantilerken bundan sonra yoluna Wentz yerine Nick Foles ile devam etmek zorunda.

Los Angeles karşısında takımına iki field goal imkanı sağlayan Foles, off-season’da Kansas City Chiefs’ten ayrılarak 2015 sezonu öncesi ayrıldığı Philadelphia’ya geri dönmüştü.

2012 NFL Draftı’nın üçüncü turudan Eagles tarafından seçilen Foles, üç sene forma giydiği Philadelphia ekibinde iki sezon as oyun kuruculuk yaptıktan sonra, Sam Bradford karşılığında Rams’e gönderilmişti. Rams ile geçirdiği bir yılın ardından Kansas City Chiefs’in yolunu tutan oyuncu, geçen sezon Alex Smith’in yokluğunda oynadığı iki maçta takımını galibiyete taşımayı başarmıştı.

NFL’in en iyi yedeklerinden biri olan Nick Foles, benzer bir şekilde 2013 sezonunda Philadelphia’da Michael Vick’in sakatlığı sonrası ilk 11’e yerleşmiş ve 13 maçta (10’u ilk 11 olmak üzere) attığı 27 touchdown pası ve sadece iki interception ile herkesi kendine hayran bırakmıştı. O sezon Eagles’ı playoff’a taşıma başaran Foles, playoff’un ilk turunda takımının New Orleans Saints’e iki sayıyla yenilmesine engel olamamıştı.