Üniversiteler Süper Ligi’nde ikinci hafta, oynanan sekiz mücadele sonrasında tamamlanırken bu karşılaşmalar beraberinde çeşitli sürprizleri de getirdi.

İlk olarak, Süper Ligi son iki sezondur şampiyon olarak tamamlayan Sakarya Tatankaları, 9 Aralık Cumartesi günü ODTÜ Falcons deplasmanından 33-31’lik skorla mağlup ayrıldı ve Boğaziçi Sultans’ın 10 Aralık Pazar günü Afyon Kocatepe Victory Walkers karşısında 31-6 kazanmasıyla A Grubu’ndaki ilk iki şansını kaybetti. Tatankalar, üçüncü hafta oynayacakları Victory Walkers karşısına play-out’ta avantaj elde etmek için çıkacak.

Tatankalar’ın hayal kırıklığı yarattığı bu haftada Süper Lig’in güçlü temsilcilerinden Anadolu Rangers da İzmir deplasmanında DEÜ Efeler’e 30-2 kaybederek bu sezonki ilk yenilgisini aldı. İlk hafta Yeditepe Eagles’ı mağlup ederek sezona hızlı bir giriş yapan Efeler, böylece C Grubu liderliği yolunda oldukça önemli bir adım attı.

İlk hafta Efeler’e evinde kaybeden Eagles ise ikinci haftada Ekonomi Halycons karşısında varlık gösteremedi ve sahadan 26-0’lık sonuçla mağlup ayrılarak gruptan çıkma şansını son haftaya oynayacağı zorlu Rangers maçına bıraktı.

Haftada oynanan diğer maçların sonuçları şöyle:

İTÜ Hornets @ THK Anka: 41-13

Bilgi Hunters @ SDÜ Spartans: 12-2

YTÜ Stallions @ Hacettepe Red Deers: 34-7

Gazi Warriors @ Ankara Cats: 46-6