İlk kitap tavsiyemizde oyuncu menajerlerinin dünyasına baktıktan sonra, ikinci tavsiyemiz bu sefer bir NFL takımıyla bir sezon geçiren yazarın anılarını anlatan bir kitap…

Kitabın Adı:            Collision Low Crossers

Kitabın Yazarı:      Nicholas Davidoff

Kitabın Konusu:    Yazarın New York Jets ile geçirdiği 2011 sezonunun anlatımı

2011’den önceki iki sezonda New York Jets, AFC Championship maçına çıkmıştı. 2011 sezonunda ise takımın head coach Rex Ryan önderliğinde şampiyon olacağına inanç büyük olduğu için, bu serüveni takımla yaşayıp kağıda dökmesi için yazar Nicholas Dawidoff, Rex Ryan ve genel menajer Mike Tannenbaum tarafından davet ediliyor… Dawidoff da hazırlık kampından sezonun son maçına kadar takımla kalıp gördüklerini okuyucularına anlatıyor.

Yazar genellikle koçlarla birlikte takıldığı için oyun planı hazırlanışı, oyunculardan dert yanmalar, sabaha varan mesailer, yıkılan aileler gibi temalar sıklıkla görülüyor. Hatta hazırlık maçının iki drive’ında savunma oyunlarına yazarın vermesine izin veriliyor.

Koçların yanı sıra genel menajer Tannehill ile de zaman geçiren yazar, 2011 NFL Draftı’nı war room (savaş odası) adı verilen odada geçirdiği için draft’ın bütün sahne arkasını gözler önüne seriyor. Sırf bu bölüm için bile kitabın okunması gerekebilir.

Oyuncuların dünyasında girmek isteyenler için ise oyuncu hikayeleri ve oyuncuların ilginç yanları detaylı anlatılıyor. Sadece sahadan tanıdığınız bazı oyuncular sizin için Madden karakteri olmaktan çıkıp insanlaşabiliyorlar. Kendinizi Mark Sanchez’i hoşça hatırlarken bulabiliyorsunuz. Özellikle Darrelle Revis ve Antonio Cromartie ile ilgili yarı uzman olmanız mümkün iken, Santonio Holmes’u sokakta gördüğünüzde içinizden kafa atmak geçebiliyor.

Takımın hazırlık kampı ve sezon içinde haftalık programı saat saat görülüyor, hatta kitabın başında tablo olarak veriliyor. Bazı maçlara çok büyük yer ayırılırken, bazıları tek sayfada geçiliyor kitapta. Ekipmancılardan yemek dağıtıcılara, deplasman prosedürlerinden promosyon işlerine kadar bir çok takım fonksiyonu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Kişisel olarak ben kitabı beğendim; zaten beğendiğim için tavsiyesini yazıyorum. Oyuncuların sahadan çok toplantılarda zaman geçirdiklerini biliyordum, ancak kitapta anlatılan seviyede olmasını beklemiyordum. Yeri geldiğinde gereğinden fazla bilgi verildiğini düşünebilirsiniz, ancak güzel anlatım bunu bir sıkıntı olmaktan çıkarıyor…

Kitabı Amazon.com gibi sitelerden e-Book olarak edinebilirsiniz.