New England Patriots ve Phidelphia Eagles takımları kendi konferanslarında şampiyon olup 52. Super Bowl’a yükseldiler ve sıra forma seçimine geldi! Minneapolis’te oynanacak olan maçta, para atışı ve forma seçimlerinden tutun da hangi takımın ev sahibi sayılacağına kadar her detaya her sene konferanslara göre karar veriliyor.

Geçen sezon, 51. Super Bowl’da Patriots, Atlanta Falcons ile oynadığı maçta misafir takım olarak seçilmiş ve kupayı kazanmıştı. Bu sezon AFC, Super Bowl’a ev sahibi olduğu için forma seçim hakkı Patriots’taydı ve son şampiyon dev maça beyaz forma ile çıkmaya karar verdi.

Geçtiğimiz yıl Super Bowl’da Atlanta Falcons, kırmızı formasını giymeye karar vermişti ve Patriots maça beyaz formasıyla çıkmak zorunda kalmıştı. Beyaz formayı giydiği üç Super Bowl’u kazanan Patriots, artık bu formanın uğruna inanıyor.

Neden mi? Aslında her şey 39. Super Bowl’da Patriots’ın Eagles’ı 24-21 yenmesiyle başladı. Bu maçta giydikleri forma beyazdı. 39. Super Bowl’dan beri yani 13 sezondur Super Bowl maçını kazanan takımlar olan Giants, Steelers, Colts, Saints, Ravens, Seahawks ve Broncos takımlarının hepsi çıktıkları final maçında beyaz forma giydiler. Bu büyüyü bozan tek takım ise 45. Super Bowl şampiyonu olan Green Bay Packers idi. Maça yeşil forma ile çıkan Packers, Steelers’ı 31-25’lik skorla yenip şampiyonluğu kazanmıştı.

Bahsettiğim bu 13 sezonda beş kez Super Bowl oynayan taraflardan biri olan Pats, mavi forma ile çıktığı iki maçta da kaybeden taraf oldu ve her iki mağlubiyeti de beyaz forma giyen taraf olan New York Giants kazandı.

Patriots’ın seçimi sonrası maça yeşil forması ile çıkacağını açıklayan Eagles ise bu sene yeşil giydiği hiçbir maçı kaybetmedi. Bakalım Philadelphia ekibi beyaz formanın yıllardır süren Super Bowl uğrunu sonlandırabilecek mi?