Playoff ikinci turunda New England Patriots karşısında pek bir varlık gösteremeyip sahadan 35 – 14 mağlup ayrılan Tennessee Titans, bu mağlubiyetin ardından sürpriz bir şekilde head koçu Mike Mularkey ile yollarını ayırdığını açıkladı. Takımın internet sitesinden 56 yaşındaki koçun sözleşmesinin karşılıklı olarak feshedildiğini duyuruldu.

Titans’ın sahibi Amy Adams Strunk, karar ile ilgili olarak “Organizasyon ile geçirdiği zaman boyunca takımımıza katkılarından dolayı Mike Mularkey’e teşekkür etmek istiyorum. Takımımızı, kötü bir durumdayken devralıp, genel menajer Jon Robinson ile birlikte güçlü bir organizasyon haline getirdiler. Geçtiğimiz hafta onun takımdaki geleceği üzerine konuştuk ancak bu görüşmelerde takımın gitmesi gereken yol konusunda farklı düşündüğümüzü gördük.” açıklamasını yaptı.

Tennessee Titans bu sezon çoğu kişinin beklentilerinin aksine playoff yapmayı başarmış olsa da genel olarak sahadaki oyunuyla kimseye zevk vermemişti. Kariyerinin üçüncü yılını geride bırakan Marcus Mariota’nın performansındaki gözle görülür gerileyiş sebebiyle Mularkey de sezon boyunca oldukça eleştirilmişti.

Normal sezonda son dört maçının üçünü kaybetmesine rağmen playoff yapan Titans, ilk turda favori Kansas City Chiefs’i eleyerek büyük bir sürpriz yapsa da Patriots karşısında ortaya koyduğu performansla izleyenlere “Titans’ın burada işi ne?” sorusunu sordurtmuştu.

Daha önce Buffalo Bills ve Jacksonville Jaguars takımlarını çalıştıran Mike Mularkey, her şeye rağmen 2015 sezonunda geçici head koç olarak başına geçtiği Titans’ı son iki sezonda 9-7 derecelerine taşıyarak kağıt üzerinde başarılı bir grafik çizmişti. Patriots maçından önce kendisinin Titans ile sözleşme yenileceği dahi konuşuluyordu.

Şimdi ise Titans’ın genç hücumunu geliştirecek ve takımı tam potansiyeline ulaştıracak hücum odaklı bir koçun arayışları başlamış durumda…