28 Şubat Pazar gecesi Orlando’nun ev sahipliğinde oynanan NFL All-Star maçı Pro Bowl’u AFC, 24 – 23 kazanırken maçın MVP’si Tennessee Titans’ın başarılı tight end’i Delanie Walker oldu.

AFC’nin NFC karşısında 20 – 3’lük skordan geri geldiği gösteri maçında Oakland Raiders’ın quarterback’i Derek Carr’ın maçı kazandıran touchdown pasını yakalayan Walker, bunu Steelers’ın wide receiver’ı Antonio Brown, Ravens safety’si Eric Weedle, Jaguars cornerback’i Jalen Ramsey ve Steelers koçu Mike Tomlin ile kutladı.

Maçı kazanan takımın oyuncularına kişi başı 64 bin dolar verilirken, AFC’nin oyun kurucularından Derek Carr, “Amerikan futbolu gerçek olabileceği kadar gerçekti, özellikle böyle bir para söz konusuysa her zaman kazanmak isterseniz” açıklamasından bulundu. Bu açıklamanın geçtiğimiz yaz beş yıllığına 125 milyon dolarlık kontrat imzalayan bir isimden gelmesi ise dikkate değerdi…

Maçı 15’de 11 isabet, 115 yard ve bir touchdown pasıyla tamamlayan Carr, karşılaşma esnasında bazı oyuncuların “Bu paraya ihtiyacım var” diye kendilerini motive ettiklerini dile getirdi.

Genel olarak oyuncuların kendilerini pek zorlamadığı ve sakatlık risklerinden kaçındığı maçta, Denver Broncos’un yıldızı Von Miller, Los Angeles Rams quarterback’i Jared Goff’a yaptırdığı fumble ile AFC’ye maçı getiren isimlerden oldu savunma MVP’si seçildi.

NFC’de ise Arizona Cardinals cornerback’i Patrick Peterson yaptığı iki interception ile dikkat çekti. AFC’de interception atan quarterback’ler birer interception ile Derek Carr, Alex Smith ve Ben Roethlisberger olurken NFC’de Russell Wilson bir interception ile oynadı. Drew Brees ve Jared Goff ise interception atmadan karşılaşmayı tamamlarken Goff’un maç sonunda yaptığı fumble skoru AFC lehine 24 – 23 olarak tayin etti.

Yağmur altında oynanan maç son yılların Pro Bowl’larına göre mücadele bakımından izleyicileri tatmin etmeyi başardı. Maçtan üç gün önce yapılan yetenek yarışmalarında ise QB’ler arasındaki pas yarışını Derek Carr, WR arasındaki pas yakalama yarışını ise New Orleans Saints receiver’ı Michael Thomas kazandı…