Kansas City takımında Darrelle Revis sezonu resmi olarak kapandı! Chiefs takımı eski New York Jets cornerback’i Revis ile imza primi oldukça yüksek bir sözleşme imzalamasının üzerinden henüz iki ay geçmişken geçtiğimiz günlerde tecrübeli oyuncuyu serbest bıraktığını açıkladı.

Kasım sonunda free agent olan cornerback ile sözleşme imzalayan Kansas City, Revis’i Titans’a karşı kaybettikleri wild card maçı da olmak üzere sadece altı maçta sahaya çıkardı. Normal sezonda iki pas defansı ve 10 tackle’ı olsa da Revis, playoff’lardaki bu mağlubiyetteki performansıyla hayal kırıklığı yaratmıştı.

Revis, Tennessee Titans maçının ikinci yarısında iki kritik pozisyonda yer almıştı. İlkinde 32 yaşındaki cornerback, Marcus Mariota’nın goal line da attığı pası tutmaya çalışırken topu Mariota’ya geri paslayarak QB’nin touchdown’una sebep olmuştu. Diğeri ise running back Derrick Henry’nin son çeyreğin kritik anlarında 22 yardlık koşu alırken Revis’in efort sarf etmeden arkasından koşarak herhangi bir girişimde bulunmamasıydı. Kansas City için sezonun en kritik maçındaki bu hatalarından sonra Revis’in gidişinin sinyalleri az da olsa verilmişti.

Revis, Kansas City’nin Washington Redskins ile yaptığı sansasyonel Alex Smith takasından sonra tamamen harcanabilir oldu. Söz konusu takasla birlikte gelen cornerback Kendall Fuller, artık takımda Revis’e ihtiyaç olmadığının açık bir belirtisiydi. Fuller, 2018 sezonunda muhtemelen All-Pro cornerback’i Marcus Peters ile birlikte sahada boy gösterecek.

Şu andan itibaren geleceğin Revis için ne getireceği tamamen kendisinin ellerinde. Geçtiğimiz sezon emeklilikten başka şansının kalmadığı düşünülürken, Kasım sonunda Kansas City ile anlaşmıştı. Bakalım yeni sezonda, dört kez All-Pro olan cornerback iyi bir anlaşma yakalayabilecek mi?