Houston Texans, savunmasının önemli isimlerinden biri olan middle linebacker Brian Cushing ile yollarını ayırdığını duyurdu. Takımın, salary cap’inde yer açmak için, en iyi günlerini geride bıraktığına inanılan yıldız oyuncuyla yol ayrımına gitmesi gerikiyordu…

31 yaşındaki oyuncu Instagram hesabından yaptığı açıklamada, Texans’a ve taraftarlara teşekkürlerini iletirken, Houston kariyerini hayatının en zor ama en güzel dokuz yılı olarak tanımladı.

“Houston, ilk günden beri beni bir evlat gibi kucakladığınız için sana teşekkür ediyorum… Burada evlendim ve iki oğlumuz da burada doğdu. Bu iki hayat değiştiren deneyim için daha iyi bir yer isteyemezdim” diye başarılı oyuncu Houston Texans’ı hiçbir zaman Super Bowl’a taşıyamadığı için de taraftarlardan özür diledi.

2009 NFL Draftı’nın 15. sırasından seçilen USC Trojans çıkışlı oyuncu ilk sezonunda Pro Bowl’a seçilmiş ve yılın en iyi çaylak savunma oyuncusu ödülünü almıştı. Kariyerinin ilk üç sezonunda Texans savunmasının lideri olan Cushing, ilerleyen yıllarda dönem dönem sakatlıklarla boğuşmuş ve genel olarak J.J. Watt’ın gölgesinde kalmıştı.

Texans, 2012 yılında çapraz bağları kopan yıldız oyuncusuna, 2013 yılında 58.643 milyon dolarlık bir kontrat vererek onu NFL’in en çok kazanan middle linebacker’ı yapmıştı. Cushing, 2013 sezonunda ayağını kırarak sadece yedi maçta forma giyebilmişti.

Geçtiğimiz sezon ikinci defa NFL’in performans arttırıcı madde politakasına aykırı davrandığı gerekçesiyle 10 maç men cezası alan başarılı oyuncu, uzun süre takımdan uzak kalmıştı. Her şeye rağmen taraftarların en sevdiği isimlerin başında gelen Cushing’in takımdan kesilmesiyle birlikte, Texans salary cap’in 7.6 milyon dolarlık bir yer açılmış oldu.

Houston Texans kariyerini 104 maçta 428 tackle ile takım tarihinin en çok tackle yapan oyuncusu olarak bitiren oyuncunun bir başka takımda forma giyip giyemeyeceği büyük bir merak konusu…