2016 yılında Beşiktaş’ta gerçekleşen terör saldırısında hayatını kaybeden Koç Rams oyuncusu Yasin Görkem Yazıcı’nın adıyla da anılan Kulüpler Ligi 2018 sezonu, geride bıraktığımız hafta sonu oynanan mücadelelerle başladı. 1. Lig’de sekiz takım da sahneye çıkarken, 2. Lig’de oynanması planlanan üç maçtan sadece bir tanesi neticelendi.

1. Lig’de ilk haftanın en yakın geçmesi beklenen karşılaşması, beklendiği üzere Boğaziçi Sultans ile İTÜ Hornets’i karşı karşıya getiren mücadele oldu. Pazar günü saat 15.00’te İTÜ Maslak Stadı’nda başlayan karşılaşmanın ilk çeyreğinde İTÜ Hornets, Forrest Jones ile koşu touchdown’u bulurken Boğaziçi Sultans’ın cevabı ise takımın kaptanı wide receiver Kubilay Ceylan’ın jet sweep koşusu ile kaydettiği touchdown sonucu geldi

İkinci yarıda Sultans vurduğu alan golüyle skorda 10-7’lik üstünlüğü yakalamasına rağmen Hornets’in milli takımda da ilk 11 başlayan quarterback’i Ateş Akkor, iki yard’dan koştuğu touchdown ile skoru 14-10’a getirdi ve İTÜ ekibi, üstünlüğü bir daha Sultans’a vermeyerek maçta kazanan tarafı oldu.

1. Lig’de ilk haftanın diğer sonuçları şöyle:

Uludağ Timsahlar @ Koç Rams: 0 – 48

Sakarya Tatankaları @ Anadolu Rangers: 20 – 7

Yeditepe Eagles @ ODTÜ Falcons: 26 – 18

Dokuz takımın yer aldığı 2. Lig’de ise bu hafta sonunda toplamda üç maçın oynanması ve kalan üç takımın da haftayı bye geçmesi planlanmıştı. Ancak Ege Dolphins – Hacettepe Red Deers mücadelesi, teknik aksaklıklar sebebiyle ileri bir tarihe ertelenirken Antalyaspor ve Sabancı Seahawks arasında oynanan karşılaşma ise dördüncü çeyrekte hakem kararı ile tatil edildi.

İlk haftada tamamlanan tek 2. Lig karşılaşması ise Gazi Warriors’ın evinde Mersin Mustangs’i ağırladığı karşılaşma oldu ve Warriors, rakibine sayı şansı tanımadığı mücadeleden 39-0 galip ayrıldı.