Super Bowl öncesi düzenlenen NFL Honors gecesinde 2017 sezonunun en iyileri açıklandı. Pazar gecesi sekizinci defa Super Bowl’da boy gösterecek olan Tom Brady, 2017 sezonunun En Değerli Oyuncusu seçildi.

Daha önce 2007 ve 2010 sezonlarında MVP seçilen Tom Brady, üçüncü defa bu ödülü alarak Brett Favre ile birlikte NFL tarihinde en çok MVP seçilen oyuncuların sıralamasında ikinci sıraya yerleşti. İlk sırada ise halen iki yıl önce emekli olan, Tom Brady’nin ezeli rakibi Peyton Manning (Beş MVP ödülü) yer alıyor…

40 yaşındaki Tom Brady, MVP seçilen en yaşlı oyuncu unvanını da alırken bu sezon 16 maçta 4,577 yard pas, 32 touchdown pası ve sadece sekiz interception ile oynamıştı. Sezon boyunca ödülün en büyük adaylarından biri olan Brady’nin MVP seçileceğine Philadelphia Eagles’ın genç QB’si Carson Wentz’in sakatlığı sonrasında kesin gözüyle bakılıyordu.

Öne çıkan diğer ödüllerde ise New Orleans Saints’in başarılı running back’i Alvin Kamara, Yılın En Çaylak Hücum Oyuncusu seçilirken, ligin koşu yardı lideri çaylak running back Kareem Hunt’ı geride bırakmayı başardı. Kamara’nın takım arkadaşı cornerback Marshon Lattimore ise Yılın En İyi Çaylak Savunma Oyuncusu ödülünü New Orleans’a getirdi.

Sezonu 1,305 yard koşu, 788 yard pas yakalama, 13 touchdown koşusu ve altı receiving touchdown ile tamamlayan Todd Gurley, Yılın En İyi Hücum Oyuncusu seçilirken, Yılın En İyi Savunma Oyuncusu da defensive tackle Aaron Donald oldu. Böylece bu iki prestijli ödül de Los Angeles Rams’e gitmiş oldu.

Yılın En İyi Geri Dönüş Yapan oyuncusu ise Los Angeles Chargers’ın wide receiver’ı Keenan Allen seçildi. 2016 sezonunda ilk maçta sakatlanıp sezonu kapatan Allen, bu sezon 1,393 yard ve altı touchdown ile Chargers’ın playoff yarışına tutunmasında büyük pay sahibi olmuştu.

Son olarak Yılın Koçu ödülünü ise beklendiği üzere Los Angeles Rams’in çaylak koçu Sean McVay kazandı. McVay, koçluk kariyerinin ilk yılında adeta enkaz olarak devraldığı Los Angeles Rams’i playoff’a sokarak taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanmıştı. 2016 sezonunda ligin en az sayı atan takımı olan Rams, McVay önderliğinde sezonun en çok sayı atan takımı olmuştu…