Genelde transfer döneminde yıldız oyunculardan uzak duran Green Bay Packers, sürpriz bir hamle ile tight end Jimmy Graham’i kadrosuna kattı. NFL’in en iyi tight end’lerinden biri olan Graham’ı Aaron Rodgers ile buluşturan Packers, yıldız isme üç yıllığına 30 milyon dolar ödeyecek.

Beş defa Pro Bowl olma onuru yaşayan Jimmy Graham, serbest oyuncu piyasasının en iyi tight end’i olarak gösterilirken, uzun yıllardır Rodgers ile uyum gösterecek bir tight end arayan Packers’ın aradığı isim gibi gözüküyor.

Sekiz yıllık kariyerinde 6,800 yard ve 69 touchdown gibi pozisyonuna göre oldukça istatistiklere sahip olan oyuncu, son üç yıldır Seattle Seahawks forması giyiyordu. Seahawks’ın hücumda kendisini ilk opsiyon olarak kullanmamasından ötürü dertli olan Graham, kariyerinin ilk beş sezonunda New Orleans Saints forması giyerken Drew Brees’in bir numaralı tercihiydi.

31 yaşındaki oyuncudan Drew Brees ile yakaladığı uyumun bir benzerini Aaron Rodgers ile yakalaması beklenirken, Green Bay Packers bu hamleyi yapabilmek, yıldız wide receiver’ı Jordy Nelson ile yollarını ayırmak zorunda kaldı.

33 yaşındaki Nelson, Green Bay Packers tarihinin en çok touchdown pası yakalayan ikinci (69), en çok pas yakalayan üçüncü (550), en fazla yard pas tutan beşinci (7,878) oyuncusuydu. 10 yıldır Packers forması giyen oyuncu ilerleyen yaşı ve aldığı kontrat sebebiyle serbest bırakılırken, yeni takımını da çok çabuk buldu.

Jon Gruden önderliğinde iddialı bir takım kurmaya çalışan Oakland Raiders, Jordy Nelson’ı iki yıllığına 15 milyon dolara kadrosuna kattı.

Amari Cooper’ın ardından takımın ikinci receiver’ı olması beklenen Jordy Nelson’a verilen kontrat sonrası Michael Crabtree ise takımdan kesildi. Crabtree’nin de ilerleyen günlerde yeni takımını hızlıca bulması bekleniyor…