Seattle Seahawks, ismi takımla özdeşleşen savunma oyuncusu Richard Sherman ile resmen yollarını ayırdı. Yedi yıldır Seahawks forması giyen ve NFL’in en iyi cornerback’lerinden olan oyuncunun takımdan kesilmesiyle Seattle ekibi salary cap’inde 11 milyon dolarlık yer açmış oldu.

Sherman, Cuma günü yaptığı açıklamada, takımla bir görüşme gerçekleştirdiklerini ve Seattle’ın kendisine serbest bırakacağını dile getirmişti. Başarılı oyuncu, “Bana geri dönüşüm için kapının açık olduğunu söylediler. Yapmak istedikleri salary cap’de yer açmak ve hem kendilerine hem de bana serbest oyuncu piyasasında en iyi imkanları sağlamak ve buna saygı duyuyorum.” diye konuşmuştu.

Takım yaptığı açıklamada Sherman’a teşekkür ederken, yıldız oyuncunun beş sezon önce kazanılan şampiyonlukta payının oldukça büyük olduğunu ve kendisine minnettar olduklarını belirtti.

Haftayı takım arkadaşlarına veda ederek geçiren 30 yaşındaki oyuncu, geçtiğimiz sezon aşil tendonundaki sakatlıktan ötürü yedi maç kaçımıştı. Sol aşil tendonundan ameliyat geçiren yıldız ismin Haziran ayında sağlıklı olarak sahalara dönmesi bekleniyordu.

Dört defa Pro Bowl olan Sherman, yıllardır Seahawks’ın “Legion of Boom” lakaplı savunmasının en önemli ismi olarak öne çıkıyordu. Lige girdiğinden beri yaptığı 32 interception ile bu alanda lider olan Sherman, kendi tarafına atılan pasların sadece yüzde 47.4’üne izin vererek, istatistik kağıdında da NFL’in en iyisi olduğunu göstermişti.

Rakip oyun kurucuların en çok çekindiği savunma oyuncularının başında gelen oyuncunun hangi takıma gideceği şimdi büyük bir merak konusu…