Seattle Seahawks, 2018 sezonu için iyiden iyiye yeniden yapılanmaya gittiğini göstermeye başladı. Richard Sherman ve Jimmy Graham gibi yıldızların takımdan ayrılacağı manşetleri süslerken takım, bir diğer yıldızı defensive lineman Michael Bennett’i Philadelphia Eagles’a gönderildiği açıkladı.

Super Bowl 52’nin sürpriz şampiyonu Eagles, bu hamle ile birlikte zaten ligin en iyilerinden olan defensive line’ını oldukça güçlendirmiş oldu. Takasta, Seahawks’ın Bennett ile birlikte yedinci tur draft hakkını Eagles’a gönderdiği, Eagles’ın ise beşinci tur seçim hakkı ile birlikte rotasyona giremeyen wide receiver’lardan Marcush Johnson’ı Seahawks’a verdiği açıklandı.

Instagram hesabından kariyeri boyunca formasını giydiği Seahawks’a ve taraftarlara teşekkür eden Michael Bennett, Seattle ekibine her şey için minnettar olduğunu belirtti.

Kontratında halen üç senesi bulunan oyuncunun Eagles’a takas edilmesiyle birlikte Seattle, salary cap’inde 5.2 milyon dolarlık bir yer açmıştı. Öte yandan salary cap’in 10 milyon dolar kadar üstünde olan Eagles’ın bu hamle sonrası birkaç oyuncusuyla yollarını ayırması bekleniyor.

Üç defa Pro Bowl olan 32 yaşındaki Michael Bennett’in Fletcher Cox, Brandon Graham ve Derek Barnett’inde bulunduğu Eagles ön dörtlüsüne katılmasıyla birlikte Eagles savunması ligin en çok korkulan defanslarından birine dönüşürken, Seahawks’ın Bennett’in yerini nasıl dolduracağı henüz bilinmiyor.

Uzun süre sonra geçtiğimiz sezon playoff dışında kalan Seahawks’ta Richard Sherman, Cliff Avril ve Kam Chancellor gibi isimlerin de takıma dönmesi beklenmiyor…