Tennessee Titans, tecrübeli running back DeMarco Murray ile yollarını ayırdığını açıkladı. Takımın koşu hücumu bundan böyle, iki yıldır Henry’nin yedekliğini yapan, Alabama’nın Heisman Kupası sahibi yıldızı Derrick Henry’e emanet olacak.

İki yıl önce Philadelphia Eagles’tan takasla kadrosuna kattığı Murray’i keserek salary cap’inde 6.25 milyon dolar yer açan Titans’ın en büyük ümidi, Derrick Henry’nin kendisinden beklenen potansiyeline olabildiğince çabuk ulaşması olacak…

Dallas Cowboys’ta ligin koşu lideri olduğu 2014 sezonundan sonra Philadelphia Eagles’a giden ancak burada yaşadığı hayal kırıklığının ardından Titans’ın yolunu tutan Murray’nin takımdan kesilmesindeki ana sebep ise ilerleyen yaşı ve sakatlık geçmişi olarak gösteriliyor.

2016 sezonunda 1,200 koşu yardı barajını aşıp toplam 12 touchdown’a imza atan yıldız oyuncu geçtiğimiz sezon sadece 659 yard koşup, Ağustos ayında arka adelesinden yaşadığı sakatlığın etkilerini atamadığını göstermişti.

Sezon boyunca Murray’nin eski patlayıcı performansından uzak gözükmesinin ardından playoff’ların ilk turunda Derrick Henry’nin Kansas City Chiefs maçında toplam 191 yardlık bir performans ortaya koymasıylai 30 yaşındaki Murray’nin Titans kariyerinin sonuna geldiğini adeta herkes tarafından anlaşılmıştı.

Transfer döneminde yeni bir takım ile anlaşacağına kesin gözüyle bakılan DeMarco Murray’nin eskisi gibi birinci running back olarak oynayıp oynamayacağını ise zamanla göreceğiz…