New York Jets running back’i Matt Forte, ligde geçirdiği 10 sezondan sonra kariyerini sonlandırdığını Twitter hesabı üzerinden açıkladı…

“Geçtiğimiz 10 sene boyunca, altı yaşından beri sevdiğim bu oyunu profesyonel olarak oynayarak kutsandım. Ancak birçok dua ve uzun süren düşüncelerden sonra NFL’den emekli olmaya karar verdim. Benden önceki birçok oyuncuda olduğu gibi, bu oyun sayısız alanda hayatımı zenginleştirdi. Ligdeki kariyerim Tanrı’dan gelen bir mucizeden başka bir şey değildi. Sahada elde ettiğim birçok anıyı ve soyunma odasında kurduğum hayat boyu sürecek olan arkadaşlıklarımı her zaman büyük sevgiyle anacağım.” gibi ifadeler Forte’nin yaptığı açıklamadan sadece birkaç cümle…

32 yaşındaki oyuncu, Jets ile geçirdiği iki sezondan sonra emekli oldu. Zaten geçtiğimiz sezonda da kendisini sakatlığı dolayısıyla sadece dört kez starter olarak izleyebilmiştik. Forte bu sezonu, 381 rushing yard, 293 receiving yard ve üç touchdown ile sonuçlandırmıştı. Jets ile ilk senesi biraz daha parlak geçen Forte, ilk sezonunda ise takıma 813 yard ve yedi touchdown kazandırmıştı.

Forte’nin en akıllarda kalan NFL sezonları ise Chicago Bears ile sahada gördüğümüz yıllardıydı. 2008 yılında Bears tarafından 44. sıradan draft edilen tecrübeli oyuncu, çaylak senesinde 1,238 yard ve sekiz touchdown ile hızlı şekilde parlamıştı.

Sonraki altı sezonun dördünde 1,000 yarddan fazla koşan Forte, 2011 ve 2013 senelerinde Pro Bowl’da boy göstermişti. En göze çarpan sezonunu 2013 sezonunda geçiren Forte, o yıl 1,339 yard ve dokuz touchdown’ına 477 receiving yard ekleyerek ligin en önemli hücum oyuncularından biri olduğunu göstermişti.

2015 sezonunda istatistiklerinin düşmesiyle birlikte Bears genel menajeri Ryan Pace, Forte ile yeniden sözleşme imzalamamaya karar vererek Bears taraftarlarını hayal kırıklığına uğratmıştı. Bu karardan sonra Forte, Jets ile üç senelik bir sözleşme imzalamıştı.

Forte, Bears takımından ayrılırken, Chicago Bears’ın bütün tarihindeki rakamlara bakıldığında 8,602 yard koşu, running back olarak alınan 4,116 receiving yard, 100 koşu yardı barajını geçtiği 24 maç, maç başına 106 scrimmage yardı ve toplam en az 150 yard aldığı 25 maç ile Hall of Fame oyuncusu olan Walter Payton’ın ardından takım tarihinin en başarılı ikinci running back’i olarak gözüküyordu.

Ancak Matt Forte, 2016 sezonunda Jets ile sahadayken Chicago’da yakaladığı bu etkileyici rakamlara ulaşamadı. 2017 sezonunda dizinden yaşadığı sakatlık yüzünden başarı eğrisi oldukça düşen oyuncu, Patriots ile oynayacakları sezonun son maçından hemen önce sakat oyuncular listesine alındı.

Sonuç olarak, sakatlık yaşadığı sezondan hemen sonra Matt Forte, kariyerini tüm zamanlar koşu sıralamasında 33. sırada (9,796) ve kariyeri boyunca yapılan toplam yard sıralamasında da 28. sırada (14,468) yer alarak kariyerini bitirmiş oldu…