2018 NFL Draftı’nın ilk turunun 15. sırasından UCLA’in offensive tackle’ı Kolton Miller’ı seçip O-Line’ını güçlendiren Oakland Raiders, büyük bir takasa da imzasını attı. Raiders, draft esnasında üçüncü tur (79.sıra) seçim hakkını Pittsburgh Steelers’a gönderip, sansasyonel wide receiver Martavis Bryant’ı kadrosuna kattı.

2016 sezonunun tamamını cezalı geçiren Martavis Bryant, büyük beklentilerle başladığı 2017 sezonunda çaylak JuJu Smith-Schuster’ın gerisine düşerek, Ekim ayında takasını talep etmişti. Bryant’ın bu istemi Steelers taraftarınca büyük tepki çekmişti.

193 cm’lik boyu ve hızıyla, aklını oyuna verdiğinde NFL’in en tehlikeli wide receiver’larından biri olan Bryant, 2014 NFL Draftı’nın dördüncü turundan seçildikten sonra ilk iki sezonunda çıktığı 21 maçta 14 touchdown yaparak adından söz ettirmişti. Clemson çıkışlı oyuncu geçtiğimiz sezon 15 maçta forma giyip, yılı 603 yard ve üç touchdown ile tamamlamıştı.

JuJu Smith-Schuster’ın beklenmeyen çıkısı sonrası Steelers’ta geri planda kalan Martavis Bryant’tan şimdi Amari Cooper ve yeni transfer Jordy Nelson’da oluşan Raiders wide receiver hattının önemli bir parçası olması bekleniyor.

Daha önce Ben Roethlisberger’ın “Dünyanın en iyi wide receiver’ı olma potansiyeli var” dediği Bryant’ın hızı, fiziği ve atletikliği ile oyun kurucu Derek Carr muhteşem bir opsiyon sunduğu kesin…

Raiders’ın üçüncü tur karşılığında 27 yaşındaki oyuncuyu kadrosuna katması şimdilik oldukça olumlu yorumlanırken, Bryant’ın problemli yapısının sert head koç Jon Gruden ile nasıl bir uyum yakalayacağı ise merak konusu…