Üniversiteler Süper Ligi ve Üniversiteler 1. Ligi’nde yarı final heyecanına sahne olan hafta sonunda kıran kırana geçen dört mücadele sonrası iki ligde de finalistler belli oldu!

Pazar saat 13.00’te başlayan Üniversiteler Süper Ligi yarı finallerinin ilkinde Boğaziçi Sultans evinde Yıldız Stallions’ı ağırlarken deplasman ekibi Stallions, karşılaşmanın başında ve sonunda bulduğu touchdown’lar ile karşılaşmadan 14-0’lık skorla galip ayrıldı ve ilk finalist oldu. Sahanın mağlup ekibi Sultans’ta ise yapılan top kayıpları ve hücumda art arda alınan cezalar, takımın skor bulmasının önüne geçti.

İzmir Dokuz Eylül Tınaztepe Sahası’nda oynanan ikinci yarı final müsabakasında ise DEÜ Efeler ve ODTÜ Falcons karşı karşıya geldi. Geride bıraktığımız sezon 1. Lig’de final oynama başarısı göstererek Süper Lig’e yükselen Efeler, rakibi karşısında 28-14 kazanarak finalde Yıldız Stallions’ın rakibi oldu.

Üniversiteler 1. Ligi’nde ise 7 Nisan Pazar günü oynanan karşılaşmalar sonucunda finale yükselen ekipler Yaşar Admirals ve İstanbulls oldu. Ligde oynanan yarı final eşleşmelerinin skorları şöyle:

ÖZÜ Wolves @ İstanbulls: 12 – 13

Antalya Vandals @ Yaşar Admirals: 7 – 21

Süper Lig ve 1. Lig’de final ve üçüncülük karşılaşmaları Kocaeli’nde oynanacak.