Atlanta Falcons, quarterback’i Matt Ryan’ın kontratını beş yıllığına 150 milyon dolara uzatarak yıldız oyuncusu NFL’in en çok kazanan ismi yaptı. Matt Ryan, yıllık 30 milyon dolarlık maaşıyla NFL tarihinde bir sezonda 30 milyon dolar kazanacak ilk oyuncu olurken daha önceki rekor Minnesota Vikings’ten yıllık 28 milyon dolar alacak olan Kirk Cousins’e aitti.

Ryan’ın dev kontratının 100 milyon dolarının garanti olduğu açıklanırken, kontrat uzatan yıldız quarterback’lerin NFL’in en çok kazanan oyuncuları olma furyası da devam etti. Geçtiğimiz sezon Oakland Raiders, Derek Carr’a verdiği 125 milyon dolar ile genç QB’sini en çok kazanan oyuncu yapmıştı. Ardından bu rekor kısa bir süre sonra Detroit Lions ve Matthew Stafford tarafından kırılırken, bu yıl sırasıyla San Francisco 49ers ve Jimmy Garoppolo ile Minnesota Vikings ve Kirk Cousins çıtayı iyice yükseltmişti.

Falcons genel menajeri Thomas Dimitroff, yaptığı açıklamada Matt Ryan’ın kontratının off-season’daki en önemli öncelikleri olduğunu söylerken, takımın sahibi Arthur Blank, artan NFL gelirleri ve salary cap’e göre Ryan’ın hakkettiği kontratı aldığını dile getirdi.

2016 sezonunun MVP’si olan Ryan, o sezonun sonunda takımını Super Bowl’a taşımış ancak Super Bowl LI’da New England Patriots ve Tom Brady’nin efsane geri dönüşüne engel olmamıştı.

2008 yılı NFL Draftı’nın üçüncü sırasından seçilen eski Boston College oyuncusu kariyerinin ilk yılında starter olup, 2009 yılının Aralık ayından beri maç kaçırmıyordu. 33 yaşındaki oyuncu son yedi sezonda 4,000 yard barajını geçerken, halen NFL’in en istikrarlı isimleri yer almaya devam ediyor…

Geçtiğimiz ayki draft’ın ilk turunda Alabama wide receiver’ı Calvin Ridley’i seçerek Ryan’a önemli bir silah daha veren Falcons’ın şimdi ki hedefi takım tarihindeki ilk Super Bowl’u kazanmak olacak…