Kulüpler Ligi’nde normal sezon geride bıraktığımız hafta sonunda oynanan beş karşılaşmayla tamamlandı. 1. Lig’de Koç Rams klasmanın zirvesini çekerken Boğaziçi Sultans da playoff’lara verdiği bir yıllık aranın ardından şampiyonluk potasına geri dönmeyi başardı.

Pazar günü Ankara deplasmanında sezonun flaş ekibi ODTÜ Falcons’a konuk olan Koç Rams,  karşılaşmadan 41 – 0 gibi rahat bir skorla galip ayrıldı ve bir kez daha 1. Lig’de normal sezonu namağlup lider bitirmeyi başardı.

19 Mayıs Cumartesi günü ise Eskişehir’de playoff sıralamasını yakından etkileyecek bir mücadele oynandı ve bu karşılaşmada Anadolu Rangers evinde Boğaziçi Sultans’ı ağırladı. Dördüncü hafta Sakarya deplasmanında kazanarak olası bir Tatankalar – Sultans – İTÜ Hornets üçlü averajında avantajı elde den Sultans, rakibini 38 – 6 ile geçerek Rams ve Falcons’ın ardından normal sezonu üçüncü sırada bitirmeyi başardı ve 2017 sezonunda tarihinde ilk kez playoff’tan uzak kalan ekip, tekrardan ilk dört arasındaki yerini aldı.

Sultans’ın Eskişehir’de kazanmasıyla bir formalite karşılaşması halini alan Uludağ Timsahlar – İTÜ Hornets eşleşmesinde ise İTÜ ekibi, maçı 43 – 8 kazanmasına rağmen üçlü averajda Sultans ve Tatankalar’ın altında kaldığı için playoff’u kaçırmış oldu.

Kulüpler 2. Ligi’nde ise haftanın karşılaşmaları şu şekilde sonuçlandı:

Afyon Kocatepe Victory Walkers @ Bandırma Jets: 14 – 16

Hacettepe Red Deers @ Gazi Warriors: 13 – 29

Bu sonuçlarla Gazi Warriors, ezeli rakibi Hacettepe Red Deers’ın hemen önünde normal sezonu lider bitirirken bu iki ekibi sırasıyla Antalyaspor ve Bandırma Jets izledi.

Yarı finalde Warriors – Jets, Red Deers – Antalyaspor eşleşmeleri oynanacak. 2. Lig’de finali kazanan takım direk lig yükselecek iken finalin mağlup takımı, 1. Lig yedincisi Uludağ Timsahlar ile play-out mücadelesine çıkacak.