Dallas Cowboys’un tecrübeli tight end’i Jason Witten, resmi olarak emekliye ayrıldığını açıkladı. 16 yıldır Cowboys forması giyen oyuncunun bundan böyle ESPN’nin Pazartesi gecesi yayınladığı maçlarda yorumculuk yapacağı belirtildi.

Witten, geçtiğimiz sezon CBS’de yorumculuk yapmak için emekli olan eski takım arkadaşı Tony Romo ile aynı yolu izlemesi ise NFL severler arasında ilginç bir tebessüm yarattı.

2003 NFL Draftı’nın üçüncü turundan seçilen Witten, tüm kariyeri boyunca Cowboys forması giyerken, 2017 sezonu da dahil olmak üzere 11 defa Pro Bowl’a seçilmişti. Cowboys tarihinin en başarılı tight end’i olan Witten, yakaldığı 1,152 pas ve 12,448 yard ile bu alanlarda takım rekorlarını da elinde bulunduruyordu.

NFL tarihinde Jerry Rice, Tony Gonzalez ve Larry Fitzgerald’ın ardından en çok pas yakalayan isim olan Witten, geçtiğimiz sezon 16 maçta 560 yard ve beş touchdown istatistikleri elde etmişti.

Çaylak yılında oynadığı 15 maçın maçın ardından hiçbir maç kaçırmayan tecrübeli oyuncu NFL’in en sağlam oyuncularından biri olarak herkesin takdirini kazanmıştı. Witten, 2007 yılında Philadelphia Eagles karşısında kaskı kafasından çıktıktan sonra elde ettiği 30 yardlık oyun ile de adeta bunu kanıtlamıştı.

Bireysel başarılarına rağmen, Cowboys’un yıllar yılı son maçlarla playoff’u kaçırdığı dönemin de baş kahramanlarından olan 35 yaşındaki oyuncu, 2-6’lık kariyer playoff rekoruyla ile birlikte hiç konferans finaline görememişti. Witten’ın, Super Bowl kazanmadan emekli olan yıldızlar kervanına katılması, ihtişamlı kariyerinin tek üzücü noktası oldu…

Witten’ın emekliliği aynı zamanda, 2015 sezonu öncesi Super Bowl’un en büyük adaylarından olan Cowboys’ta yaşanan değişimin son halkası olarak yorumlandı. Quarterback Tony Romo, geçtiğimiz yılın başında emekli olurken, takım Nisan ayında yıldız wide receiver’ı Dez Bryant ile de yollarını ayırmıştı. Böylece Witten’ın emekliliği ile birlikte bir dönem kapandı.

Öte yandan Witten’ın ESPN’de yorumcu olmasıyla birlikte, NFL maçlarını yayınlayan dört büyük kanalının üçüncünün ana yorumcularının, Cowboys’un eski oyuncuları olmasını sağladı. Cowboys’un eski quarterback’i Tony Romo, CBS’teki yorumculuk kariyerinin ikinci yılına girerken, Fox’da yıllardır takımın efsane oyun kurucusu Troy Aikman yorumcu olarak kariyerine devam ediyor. Witten’ın ise bu iki isim gibi başarılı bir yorumculuk kariyeri elde edip edemeyeceği ise ilgi ile takip edeceğiz…