Bir önceki yazımda 2018 NFL Draftı’nın ilk seçimden 16. seçime kadar oyuncuları değerlendirmiştim. Şimdi geriye kalan diğer 16 seçim ile devam edeceğiz. Los Angeles Chargers ile başlayalım…

17- Los Angeles Chargers, Derwin James, S

Heralde draft’tan bir gün önce Derwin James 17. Sıraya kadar düşecek deseydim bana kimse inanmazdı Ki kendi mock draft’ımda da yedinci sırada Tampa Bay’e gideceğini yazmıştım ve buradan öteye geçeceğine hiç ihtimal dahil vermiyordum. Fakat NFL draft’ında ne olacağını kestirmenin ne kadar imkansız olduğunu bir kere daha göstermiş oldu bize bu seçim. James aşağılara doğru inerken, Chargers bu sene takımdan ayrılan Tre Boston’ın yedeğini buldu ilk turda. James genel olarak strong safety pozisyonunu dolduracak gibi görünse de atletizmi ve top yetenekleri ile serbest safety pozisyonu içinde iyi bir aday. Chargers’tan ise daha çok ofansif ya da defansif line seçimi beklerken bir anda strateji değiştirip o an kalan en iyi oyuncuyu aldılar. Kesinlikle çok iyi bir seçim ve bu seçim ile muhtemelen AFC Batı grubunun en iyi savunması sıralamasında Denver ile kafa kafaya geldiler. Gus Bradley gibi iyi bir defansif koordinatörü olan Chargers, James’i eminim dime linebacker pozisyonundan serbest safety’e kadar pek çok pozisyonda kullanacaktır. Çok başarılı bir seçim.

18- Green Bay Packers, Jaire Alexander, CB

Yine pek anlam veremediğim ve özellikle de beklemediğim bir seçim oldu bu. Yani oyuncu açısından demiyorum ama Green Bay’in 27. Sıradan buraya çıkmaya ihtiyacı var mıydı Jaire Alexander’ı almak için? Bana göre yoktu, çünkü Alexander hem sakatlık riski yüksek olan, hem de bazı karakter sıkıntıları olan bir oyuncu idi. Özellikle birkaç gözlemci okul değiştirmesinin de bu karakter sorunları ile ilgili olduğundan bahsetmişti ama ben oralara girmeyeceğim. Bu sıkıntılar yüzünden, Alexander’ı Green Bay’den sonra 23. sıraya kadar seçecek bir takım olduğuna inanmıyorum. Fakat Alexander, Green Bay için ihtiyaç olan bir bölgeye geliyor. Özellikle Mitch Trubitzky’nin ikinci senesinde daha iyi olacağını düşünürsek ve de Kirk Cousins ile Matt Stafford gibi iki tane iyi QB’nin olduğu bir grupta isen o CB’ler ile sezona girmek biraz bile bile lades demek gibi olurdu Green Bay için. O yüzden biraz yüksekten de olsa iyi bir seçim olduğunu düşünüyorum ve Brian Gutekunst’ın ilk seçiminde böyle üç dört sıra kaybedip bir de seneye için fazladan ilk tur seçimi koyması Green Bay için çok iyi haber.

19- Dallas Cowboys, Leighton Vander Esch, LB

İzlerken acaba hangi WR’ı seçecekler diye düşünmemek elde değildi draft anındaki Cowboys kadrosuna bakınca. Hadi WR olmasa defansif tackle olur diye düşünüyordum fakat o an seçilecek o kadar da iyi bir defansif tackle da yoktu. O yüzden D.J. Moore’a yüzde yüz gözüyle bakarken bir anda Boise State’in yıldız oyuncusu, Brian Urlacher’ın atletik versiyonu diye kendinden bahsettiren Leighton Vander Esch, Cowboys’un seçimi oldu. Tamam Anthony Hitchens takımdan ayrıldı ama hala o pozisyonda iyi iş yapabilecek Sean Lee var takımda neden ILB draft edildi diye bir düşünmüyor değil insan. Fakat en son ne zaman Sean Lee sağlıklı bir sezon geçirdi? Hep sakatlıklar ve sonuç olarak Cowboys’un başarısız koşu savunması ile karşılaşıp durduk. Bunun yerine Jerry Jones işi sağlama alıp Vander Esch’i draft etti. Mike Mayock son günlerde azcık kuyusunu kazıp Leighton Vander Esch ile ilgili bazı takımların sakatlık konusunda sorunları var dese de Vander Esch bu senenin LB sınıfı içinde kesinlikle ilk üç içinde değerlendirilebilecek bir isim. Hakkında konuşurken insanların negatif bulduğu şeylerden  birincisi sadece bir sene ilk onbir de oynaması, ikincisi ise kariyerinin en iyi maçının Oregon’a karşı olması, yani güçlü bir rakiple çok karşılaşmamış olması. Ancak bunların hepsinin üstesinden gelebilecek ve Dallas’a iyi katkı yapacaktır diye düşünüyorum.

20- Detroit Lions, Frank Ragnow, C

Draft öncesinde değerlendirmesinde en çok yanlış düşündüğüm sınıf kesinlikle center sınıfı oldu. Detroit kadrosuna bakınca bir center seçeceklerini beklerken ilk turdan seçeceklerini hiç tahmin bile etmiyordum. Esas Detroit’e yakıştırdığım isim Harold Landry idi fakat Landry öyle bir düştü ki kendini ikinci turun ortalarında buldu. Ragnow ise bu senenin en iyi center adayı idi. Açık ara demeyeceğim çünkü Frank Ragnow, Billy Price ve James Daniels’ın hepsi hemen hemen aynı oyuncular. Detroit’in defansif line’a katkı yapmayınca ikinci seçiminin CB olacağını düşünmekte bir zarar yok çünkü her sene Aaron Rodgers’a karşı oynuyorsunuz, mecburen pası iyi savunmanuz lazım diye düşünürken bir anda center seçimini gördük. Fakat daha derin bakarsak senelerdir Detroit’in 100 yardı geçen bir RB’i yok değil mi? Peki bunun tüm suçunu Ameer Abdullah’a mı atacağız yoksa ofansif line’ın hiç mi suçu yok? O yüzden Ragnow gibi bir oyuncunun ilk günden koşu oyununa iyi katkı yapacağını düşünüyorum. Güzel seçim ama defansif yöne gitseler daha iyi olabilirdi. Belli de olmaz, çiçeği burnunda koç Matt Patricia’nın elde olan oyuncularla daha iyi bir planı vardır.

21- Cincinnati Bengals, Billy Price, C

Bengals’tan da Vontaze Burfict’in yerini dolduracak bir oyuncu draft etmelerini beklerken Bengals da bizi şaşırttı ve Cincinnati’den sadece bir saat uzaklıktaki Ohio State Universitesi’nin center’ı Billy Price’ı draft etti. Price’ın ismi yetenekleri dışında bir de combine da bench press çalışması yaparken pektoriyel kasını yırtması ile duyulmuştu. Ben de bazı NFL çevreleri gibi sakatlıktan döneceği için çok yukarıdan gitmeyeceğine inanıyordum ama baya yanıldım. Bengals gibi Andrew Whitworth ve Kevin Zeitler’ın ayrılmasından sonra ofansif line’dan çok çeken bir takımın şimdi Price’ı draft etmesi ve Cordy Glenn’i takas yolu ile alması ile bu sorunları çözeceğini düşünsek de daha hala baya yolları var çünkü daha ofansif line’ın sağ tarafına hiçbir şey yapmadılar. Price’a gelince ise, o da Ragnow gibi standard kısa center profilinden uzak ve 193 cm boyunda ama atletizme gelince hiçbir eksiği yok. Double team’lerde, ikinci seviye bloklarda hatta istenirse dışarıya koşularda oldukça iyi bloklar yapabilecek bir oyuncu Price. Ben daha çok tackle ya da guard’a yönelik olacaklarını düşünsem de belki Price’ı ilerde sağ guard pozisyonunda da izleyebiliriz.

22- Tennessee Titans, Rashaan Evans, LB

Bir Steelers taraftarı olarak Evans’ın Titans’a gitmesine o an biraz içerlemiştim açıkçası. Fakat Titans, Bill Belichick’in Evans gibi yetenekli bir oyuncuyu 23. sırada bırakmayacağını düşünmüş olacak ki o nedenle ellerindeki 25. sırayı, 22. sıradaki Ravens ile takas etti. Avery Williamson’ın takımdan ayrılması ve Wesley Woodyard’ın artık yaşlanması sebebiyle Titans’ın LB pozisyonuna katkı yapacağı iyi kötü belli olmuştu. 2018 draft’ında da herhalde pek çok gözlemcinin konsensusa vardığı nokta ilk turda seçilecek dört tane ILB olduğudur. Bu isimler Roquan Smith, Tremaine Edmunds, Leighton Vander Esch ve Rashaan Evans idi. Bu noktadan sonra da sıradaki isim Malik Jefferson’dı. Fakat Jefferson bu isimlerden sonra kalite olarak bir kaç gömlek aşağıda kalıyordu. Bu nedenle Titans işi çok geçe kalmadan bitirmiş oldu bu seçim ile. Evans, 2016 senesinde oldukça iyi performans gösteren, 2017 senesinde ise iki ayrı kasık sakatlığı ile oynamasına rağmen çizgisini çok bozmayan bir oyuncu idi. Tabi ki Alabama’dan geldiği için acaba sistemin eseri bir oyuncu mu yoksa gerçekten yetenekli mi soruları pek çok kere soruldu ama Evans belki de kendisi için en iyi olabilecek takımlardan biri olan Titans tarafından seçildi. Yeni koç ve eski bir LB olan Mike Vrabel eminim Evans’a oyunun inceliklerini şimdiden öğretmeye başlamıştır. Çok başarılı ve yerinde bir takas ve seçim olarak görüyorum.

23- New England Patriots, Isaiah Wynn, Offensive Tackle

Nate Solder’dan sonra Patriots tackle alacak demek pek ileri görüşlülük olmuyor sanırım fakat Isaiah Wynn gerçekten bir tackle mı? Isaiah Wynn çoğu kişiye göre bir sol guard çünkü boyu sadece 188 cm. Ortalama sol tackle boyu neredeyse 10 cm daha uzun Wynn’den. Ayakları çabuk, oyun görüşü çok yüksek, atletizmi oldukça iyi ama 4-3 defansif end’lerinden bull rush gördüğü zaman kendini nasıl demirleyecek hep beraber göreceğiz. Bir de hani sorumluluğu da çok büyük çünkü Tom Brady’nin kör tarafını koruyacaksın. Saçma iki tane sack verirsen sonra Brady sinirlenip, kaskıyla vurabilir sonuçta. Kesinlikle kötü bir oyuncu değil ama guard oynaması lazım, tackle onun için NFL seviyesinde zor ya da sağ tackle’a geçebilir belki. Oyuncu ve yeteneği oldukça iyi fakat Patriots’ında ihtiyaç için biraz bu oyuncuyu yüksekten seçtiğini söylesem çok iddialı olmaz diye düşünüyorum. Belki de Patriots senelerdir süregelen o kısa pas atağını bırakıp koşu öncelikli bir takıma evrilmeyi düşünmüştür. Eğer öyle ise Wynn tam biçilmiş kaftan.

24- Carolina Panthers, D.J. Moore, WR

D.JÇ Moore bana göre bu senenin en iyi WR’ı olmasa da NFL takımlarına göre kesinlikle öyle idi. Moore biraz her işi yapabilecek tipte bir WR olduğu için birinci sırada tercih edilmesini mantıklı buluyorum. İsterseniz pozisyon WR’ı olarak, isterseniz savunmanın tepesini alan hızlı WR olarak, isterseniz slot’ta oynatabileceğiniz Moore için Panthers gidebileceğini en iyi yerlerden birisi. Top paylaşımında Funchess, Olsen ve McCaffrey’den sonra dördüncü sırada görünse de iyi ayrım yakalayıp Cam’den baya paslar alabilir. Birazcık çalışıp press oynayan CB’lere karşı ne yapacağını öğrenmesi lazım yoksa NFL CB’leri Moore’u çiğ çiğ yer. Seçim olarak yine ihtiyaç yönünde olan bir seçim olsa da Moore bence ilk turdan gitmemeliydi. Her ne kadar topla buluşma imkanı olsa da çaylak sezonunda biraz daha isabetli bir QB ile başlaması NFL kariyeri açısından daha iyi olurdu. Umuyorum sonu Steve Smith sonrası Panthers WR’larına dönüşmez.

25- Baltimore Ravens, Hayden Hurst, TE

Baltimore 16’dan seçecekken önce 22’ye daha sonra da 25. sıraya geriledi draft’ta. Uzun senelerdir tüm draft yatırımının savunma tarafına yapılması ve hücumun savunmaya göre çok gerilerde kalması takımın artık yetenek pozisyonlarından birine yönelmesi gerektiğini gösteriyordu. Ozzie Newsome da son draft’ında takımın beklentilerine cevap vermek için bir WR ya da bir TE seçmesi gerektiğini biliyordu. Michael Crabtree, John Brown ve Willie Snead’in takıma transfer edilmesi, WR pozisyonundaki yangını söndürmese de soğutacak bir etki yapacaktı fakat Ben Watson ayrıldıktan sonra takımın TE’leri Nick Boyle ve Maxx Williams kalıyordu. O nedenle bu boşluğu kapatmak adına Baltimore Ravens lige en hazır TE adayı olan Hayden Hurst’u seçti. Draft değerlendirmelerinde Hurst’un yeteneği ya da NFL’e hazırlığı hiçbir zaman konuşulmuyordu. Bunun yerine konuşulan yegane konu Hayden Hurst’ün yaşı idi. Hurst liseden sonra beyzbol oyuncusu olarak iki sene Pittsburgh Pirates’ta atıcı olarak oynadıktan sonra 2015 senesinde koleje geri dönüyor ve futbol oynamaya başlıyor. Bu nedenle Hurst 2018 sezonu başladığında 25 yaşında olacak. Bir TE’inde 31-32 yaşını doldurmadan emekli olacağını düşünürsek o yüzden iki sene baştan kaybetmiş oluyor. Hurst atletik olarak üst düzey bir oyuncu ve şu an Baltimore’da istersen slota koy, istersen dışarıya diz ya da arka alandan sweep yaptır, hepsini başarı ile yerine getirebilir. Bu kadar yüksek çeşitlilik sağlayan ve elleri iyi olan daha iyi bir oyuncu bulamazdı TE pozisyonunda Baltimore. Çok başarılı bir seçim ve kesinlikle iyi iş yapacaktır.

26- Atlanta Falcons, Calvin Ridley, WR

Ridley, bana göre sınıfın en iyi WR’ıydı. Fakat düşe düşe 26. sıraya kadar geriledi. Tamam combine’da muhteşem rakamlar ortaya koymadı ya da kolej seviyesinde çok yüksek üretimi yoktu fakat bu çocuk Alabama’dan geliyor. Yoğun koşu hücumu üstüne bazen maç içinde 15 kere pas atıldığını ancak gördüğün bir ofanstan geliyor ki o paslarda da sadece bir oyuncuya bakılıyor pas verilmek için. Bir de son iki sezondur oynadığı QB Jalen Hurst. Açıp filmine bakınca dört yard beş yard ayrım yakalıyor SEC CB’leri ile ve tüm rota ağacını ilk günden koşabilecek bir oyuncu fakat Hurst ona pas vermek yerine kendi koşuyor. Mock draft’ımda Falcons’ın Taven Bryan’a gideceğini düşünmüştüm fakat ihtiyaçları olan defansif line’dan vazgeçip o an alabilecekleri en iyi oyuncuyu aldılar. Calvin Ridley oldukça iyi bir takıma geliyor kendisi açısından. Julio Jones’un sezonun büyük kısmında ikili sıkıştırma alacağını düşünürsek ve Mohammed Sanu’da daha doğal mevkisi olan slot’a dönerse Calvin Ridley takımın hızlı WR’ı olacak ve çok kez uzun topta CB ile birebir kalacaktır. Matt Ryan’ın da uzun top atmada sıkıntısı olmadığını düşünürsek buradan iyi ekmek yiyebilir diye düşünüyorum. Calvin Ridley de bu sezon başında 24 yaşında olacak. O nedenle bazı NFL yorumcuları şu an yaşlı olduğunu ve bu nedenle NFL takımlarının onu draft etmediğini söylese de bana pek inandırıcı gelmedi açıkçası. Bana göre takımlar diğer ihtiyaçlarını WR pozisyonunun önüne koydular.

27- Seattle Seahawks, Rashaad Penny, RB

Yazımın amacı birazcık farklı bir perspektiften seçimlere bakıp, genel menajerlerin ne düşündüğünü anlamak üzerine idi. Fakat bu seçim için gerçekten diyecek bir kelimem yok. Rashaad Penny muhteşem bir seçim ama üçüncü turda. İlk tur için Rashaad Penny için çok fazla. Zaten RB pozisyonunun bile ilk turdan seçilmesi bile bazen fazla gelirken Rashaad Penny’i 27 sıradan alması Seahawks’un baya ilginç oldu. Geçen sene Duane Brown’ı getirip ofansif line’a takviye sağlamışlardı. Chris Carson ve sonrasında Mike Davis’de RB pozisyonunda iyi işler yapıyor gibiydi fakat draft öncesi Seahawks’ın RB’lerine bakınca hepsinin pas korumasında çok zayıf olduğunu farkediyorsunuz. Bu nedenle Russell Wilson çoğu zaman hayatını kurtarmak için kaçmak durumunda kalıyor. Rashaad Penny’nin en öne çıkan özellikleri nedir peki? Elit seviyede pas bloğu yapması ve pas hücumunda oldukça iyi olması. Tek mantıklı gelen açıklama bu gibi görünse de pek hoşuma gitmeyen bir seçim ama seneye yılın ofansif çaylağı olursa da şaşırmam.

28- Pittsburgh Steelers, Terrell Edmunds, S

Draft’ı falan unutalım bir saniye. Canlı canlı Ryan Shazier’i yürürken görmek bu seçimin ne kadar yüksekten olduğunu unutturdu gitti bana. Hala Bengals maçında o belden aşağısı hareketsiz yattığı an gözlerimin önüne geliyor ara ara. Fakat bu kadar kısa bir zamanda oralardan buralara gelmesi çok sevindirici. Seçime gelince ise herkes esprileri duymuştur. Yanlış Edmunds’u seçti Steelers aslında kardeşini almaya çalışıyorlardı diye. Edmunds’ın ailesi ile Steelers genel menajeri Kevin Colbert’ın çok eski gönül bağı olması ve Edmunds’un yüksek potansiyelli olması bu seçim için mantıklı sebepler gibi görülüyor. Steelers neden iç linebacker pozisyonuna katkı sağlamak yerine Edmunds gibi bir strong safety seçme yoluna gitti sorusu eminim pek çok kişinin aklına gelmiştir. Yakın geçmişe bakarsak bu takımda James Farrior diye bir linebacker vardı. Belki de Steelers’ın 2000’li yıllarının en iyi linebacker’ı olan Farrior sadece 98 kiloydu ama hem koşuya karşı hem de TE’lere karşı pas savunmasında oldukça iyiydi. Edmunds da bu fiziksel özelliklere benzeyen ve Farrior’a göre atletizm olarak üç katı daha iyi olan bir oyuncu. Yine Steelers gelişip güçlü olacağına güvenip bu seçimi yaptı ve ne kadar faydalı olacağını hep beraber göreceğiz. Fakat savunmanın QB’si olacak MLB pozisyonu şu an Steelers adına çok büyük soru işareti. Daha iyi seçimler olabilirdi diye düşünsem de eğer bu şekilde bir oyuncu istiyorlarsa ikinci turda 60. sıraya kalmayabilirdi.

29- Jacksonville Jaguars, Taven Bryan, DT

Sanırım ilk turun sonuna yaklaşınca saatlerin ilerlemesiyle GM’lerinde uykusu geliyor. Savunmanın ortasında Malik Jackson ve Calais Campbell gibi muhteşem iki DT varken bir de bunların yanına Taven Bryan gibi bir ilk tur seçimi DT ekliyorsunuz. Hem de takımın WR odasında sadece Marquise Lee, Donte Moncrief, Keelan Cole ve Dede Westbrook var. Bu isimlerden hangisi bir takımda birinci WR olabilir? Fakat geçen sene Philedelphia Eagles’ın defansif line’daki derinliğini iyi kullanması bu seçimin sebebi gibi görünüyor. Zaten Andrew Norwell’in eklenmesi ve TE pozisyonuna Austin-Sefarian Jenkins dışında eklenti yapılmaması Jacksonville’in önümüzdeki sene dört hakta da koşacağının habercisi. Pek beğenmediğim bir seçim oldu bu ama Taven Bryan seneye kadar iyice pişerse ve Malik Jackson’ı takımdan gönderip salary cap’te baya bir boşluk açarsa o zaman çok farklı olur.

30- Minnesota Vikings, Mike Hughes, CB

Vikings bana göre şu an NFL’deki en komple takım. Her mevki de en iyi 10 oyuncudan birine sahipler hatta bazı pozisyonlarda en iyi üç oyuncu bu takımın elinde. Bir de Mike Zimmer gibi en iyi defansif beyinlerden birisi takımın koçu olunca her sene yüksek sıralara oynamaları normal. ANCAK NFC kuzeyde oldukları için her sene Aaron Rodgers’ı geçmeleri gerekiyor. Mike Hughes ise Şubat ve Mart aylarında ikinci ya da üçüncü tur seçimi olacak bir oyuncu iken bir anda Nisan ayının ikinci haftasından itibaren birinci turda seçilebilir denilen oyuncuların arasına girdi. Vikings’in Xavier Rhodes ve Trey Waynes gibi iki tane iyi CB’i olmasına rağmen şu an 40 yaşında olan Terrence Newman’ın hala hatrı sayılır süre alması ve Hughes’un bu yeri dolduracak olması bu seçimi mantıklı kılıyor. Bir de iyi QB’lerin olduğu bir grup içinde CB’leriniz zayıfsa zaten çok bir şey beklememek lazım. Takımın değerlendirmesi bu yönde olmuş, bakıp göreceğiz demekten başka bir şey diyemeyiz bu seçim hakkında…

31- New England Patriots, Sony Michel, RB

New England Patriots şaşırtıcı seçimlerine bir yenisini daha ekledi Sony Michel ile. Normalde New England genelde RB komiteleri ile oynayan bir takımdır. Genelde başka takımlarda dikiş tutturamamış yetenekli oyuncuları alıp onların verimliliğini optimize eden bir yol izler. Bilmiyorum hatırlıyor musunuz en son ne zaman New England ilk turda RB seçti? 2006 senesinde Laurence Maroney’i seçmişlerdi ki o projede çok başarılı olmamıştı. Michel’e gelirsek eğer kendisi oldukça iyi bir aday. Koşu tarzı LeSean McCoy’u andırıyor. Özellikle bu keskin dönüşleri çok iyi yapması ve biraz da fiziksel olarak ufak görünmesi bunun başlıca sebebi. Bir de bunun yanına hızını rahat şekilde değiştirmesini eklersek o zaman istenilen bir RB adayı oluyor NFL’de. Fakat Belichick bu seçimi yaparken Michel’de en beğendiği özellik pas koruması olsa gerek. Georgia’da genelde pas haklarında sahada yer alan Michel, genelde takımın ağır yükünü Nick Chubb ile de paylaştığı için NFL’e gelen standart bir RB’e göre daha uzun süre kalabilir diye düşünüyorum. Belichick’in seçimlerine iyi ya da kötü dememek gerekli. Çünkü sen istediğin kadar iyi bir oyuncu ol, kötü bir koçun eline düşersen işin çok zor. Fakat Belichick o kadar iyi bir koç ki, kötü bir oyuncu olsan bile seni çok iyi gösterebilir.

32- Baltimore Ravens, Lamar Jackson, QB

Herhalde bu sezon gelen QB’ler arasında en değişik değerlendirmelere sahip olan isim Lamar Jackson’dı. Bazı yorumcular Michael Vick’ten bile daha iyi, ligin altını üstüne getirecek derken, başka bir grup yorumcu da koşan QB’lerin NFL’de uzun süre dayanmadığını her zaman pas önceliği olan oyuncuların tercih edilmesi gerektiğini savunuyordu. Özellikle draft’a az bir zaman kala Lamar Jackson’ın oyun zekasındaki eksikliklerle ilgili bir sürü haber çıkmıştı. Jackson, kesinlikle atletizm konusunda bu senenin QB sınıfının açık ara lideri. Fakat cep içinde etrafında ne olup bittiğini anlama konusunda baya ilerlemesi lazım. Kolejde ne olduğunu anlamadan cebin dışına çıkıp atletizmi ile kazanıyordu fakat NFL seviyesinde bu kadar kolay olacağını zannetmiyorum. Ravens, Jackson’ı almak için Eagles ile takas yaptı ve ilk turun son sırasına geriledi. Jackson için 2018 ve 2019’un ikinci tur haklarını veren Ravens sanki biraz fazla sermaye döktü diye düşünsem de. Ozzie Newsome sonrası dönemde çok farklı bir Ravens izleyeceğimizin sinyallerini aldım. Flacco’suz, tamamen Alabama’dan gelen savunma oyuncularına yönelik olmayan daha ofans-defans dengesi yerinde bir takım olma yolunda ilerliyorlar gibi düşünüyorum. Ravens’ın en azından Flacco’yu ateşleyecek bir hamleye ihtiyacı vardı ve Lamar Jackson hiç forma giymese bile Flacco’ya “işin o kadar da garanti değil” mesajını verecektir…