NFL’de New Orleans Saints’in bir numaralı running back’i Mark Ingram’a dört maçlık men cezası verdi. Cezanın gerekçesi olarak tecrübeli oyuncunun NFL’in performans arttırıcı madde kullanımına aykırı davranması gösterildi.

Bu cezayla birlikte New Orleans Saints hücumu sezonun ilk çeyreği için önemli bir darbe alırken, 29 yaşındaki oyuncunun, sezon içinde 1 Ekim 2018 tarihine kadar takımın tüm aktivitelerinden de uzak kalacağı açıklandı. Ingram’ın kaçıracağı maçlar arasında Tampa Bay Buccaneers, Cleveland Browns, Atlanta Falcons ve New York Giants karşılaşmaları bulunuyor.

Cezasına rağmen takımın off-season’da yapacağı idmanlara katılabilecek olan Ingram’ın hazırlık maçlarında oynaması için de bir engel bulunmuyor. Geçtiğimiz sezon 1,124 yard ile koşu istatistiklerinde takım lideri olan oyuncu menajeri aracılığıyla performans arttırıcı madde kullandığını reddetmek ile yetindi.

Ingram’ın menajerleri, başarılı oyuncunun 2017 sezonu sonunda girdiği bir testte sonucun pozitif çıktığını ancak bu maddenin performans arttırıcı maddelerden olmadığını, cezaya itiraz ettiklerini ve haklarını koruyacaklarını açıkladılar.

Öte yandan New Orleans Saints’in ise Ingram’ın ceza alma olasılığı bulunduğunu draft’tan önce bildiği haberler arasında yer aldı. Ingram’ın aldığı cezanın kontrat yılında olan oyuncunun geleceğini nasıl etkileyeceği ise şimdilik biliniyor.

Tecrübeli ismin yokluğunda Saints ofansında geçtiğimiz sezon yılın en iyi hücum oyuncusu seçilen, genç running back Alvin Kamara’nın omuzlarına fazlaca yük binecek…