Baltimore Ravens 2018 NFL Draftı’nın son sırasından Louisville quarterback’i Lamar Jackson’ı seçtiğinde herkes genç oyuncunun, formayı Joe Flacco’dan alması için draft edildiğini düşünüyordu. Ancak untulan bir isim vardı: Robert Griffin III

Bir zamanlar NFL’in en popüler isimlerinden olan RGIII, NFL’e verdiği bir yıllık aranın ardından off-season’da Baltimore Ravens ile anlaşarak sahalara geri dönmüştü. Lamar Jackson’ın draft edilmesi sonrası ise RGIII, şu an için unutulmuşa benziyor.

Geçtiğimiz günlerde Ravens’taki geleceği, Joe Flacco ve Lamar Jackson ile gireceği forma yarışıyla ilgili konuşan 28 yaşındaki oyuncu, “Lamar’ı draft ettiklerinde bunu bana veya Joe’ya karşı yapılmış bir hamle olarak yorumlamadım. ‘Tamam Lamar buraya geliyor ve ona hücumu anlayıp rekabete girmekte yardımcı olmak bizim işimiz’ diye düşündüm. Bana göre işim takım için zararlı değil yararlı olduğumu göstermek” şeklinde konuştu.

Her şeye rağmen Jackson’ın Ravens kadrosuna katılması, Griffin’in takımdaki geleceğini sorgulatıyor. RGIII şu an için idmanlarda Joe Flacco’nun ardından ikinci quarterback olarak yedek takım snap’lerini Lamar Jackson ile paylaşıyor. Bu da 2018 sezonu için Lamar Jackson’ın doğrudan Flacco’nun yedekliğini üstlenip, RGIII’nin takımdan kesilmesi anlamına gelebilir…

Eski Washington Redskins yıldızı konu ile ilgili olarak, “Bir muhabir bana neler yapabileceğimi diğer takımlara mı göstermeye çalıştığımı sordu. Cevabım ise ‘Hayır, ben bir Baltimore Raven’ım ve tüm konstrasyonum buraya odaklı. Onlara olmam gereken yeri gösteriyorum’ şeklinde oldu” diye konuştu ve hedefinin Ravens’ta kalmak olduğunu söyledi.

2012 yılında draft’ın ikinci sırasından seçildiğin herkes RGIII’den NFL’in gelecekteki yüzü olmasını bekliyordu. Yıldız oyuncu çaylak sezonunda gösterdiği muhteşem bireysel performansının yanında takımı Washington Redskins’i de playoff’lara taşıyınca tüm taraftarlar oldukça heyecanlanmıştı. Ancak RGIII playoff’un ilk maçında dizinden sakatlığından beri eski günlerine geri dönemedi. Kolej kariyerinde Heisman da kazanan oyuncu son olarak 2016 sezonunda Cleveland Browns forması giymişti.

 “Kendimi hem yaşlı hem de genç biri olarak görüyorum” diyen RGIII, “28 yaşındayım, yani hala gencim. Ancak çok şeyler gördüm. Kartların daha önce de sadece kariyerimde değil hayatımda da aleyhime olduğu olmuştu. Geçen yıl öğrendiğim şey, bir engelle karşılaştığınızda içgüdünüz ne ise o olduğunuzdur. Bir savaşçı olduğumu hissediyorum. İlk içgüdüm yumruklamaya devam etmek, çabalamaya devam etmek ve elimden gelenin en iyisini yaptı” açıklamasıyla kendine güvendiğinin altını çizdi.

Şüphesiz ki RGIII, eğer genç Lamar Jackson ve tecrübeli Joe Flacco ile gireceği forma yarışından galip çıkarsa NFL tarihinin en unutulmaz hikayelerinden birine imza atacak. Ancak eğer ki takımdan kesilirse, kariyeri  boyunca tek sezonluk bir oyuncu olarak hatırlanmaya devam edecek…