NFL tarihinin gelmiş geçmiş en iyi running back’leri arasında gösterilen Adrian Peterson, 33 yaşında kendisine takım aramaya devam ediyor. Son yıllarda sakatlıklarla boğuşan ve 2017 sezonuna New Orleans Saints formasıyla başlayıp yılı Arizona Cardinals ile tamamlayan yıldız oyuncu, 2018 sezonu için halen bir takım ile anlaşılabilmiş değil…

Geçtiğimiz yaz büyük ümitlerle gittiği New Orleans Saints’te sadece dört maçta forma giyen ve az top aldığı için durumdan şikayetçi olan Peterson, sezonun beşinci haftasında Arizona Cardinals’a takas ile gönderilmişti. All-Day lakaplı oyuncu Cardinals ile çıktığı ilk maçta 134 yard koşup iki touchdown yapınca kendisinden şüphe edenlere hala NFL’de oynayabileceğini göstermişti.

Sezonu, sakatlık sebebiyle 11. haftada kesilen tecrübeli oyuncunun elbet bir takım ile anlaşması bekleniyor ancak bunun ne zaman olacağı belli değil. Konu ile ilgili geçtiğimiz günlerde ESPN’e konuşan Peterson, yaptığı açıklamayla umudunu koruduğunu söylerken, iki yıldır Los Angeles’ta oynayan Rams’i St. Louis’te sanmasıyla da herkesi şaşırttı.

Houston’lı olan Peterson, yaptığı açıklamada, “Elbette Houston’dan birkaç kere bahsettim. Green Bay de bana uygun olur Carolina da. Önümde birkaç seçenek var. Mesela Miami. Ya da St. Louis. Todd Gurley ile oynamak güzel olurdu. Ligde birçok takımda iki running back’li sistemler görüyoruz. Artık oyuncular 20, 30 defa top taşımıyor bu da benim için bir çok kapıyı açık bırakıyor” diye konuştu.

Houston Texans running back’i Lamar Miller, bu açıklamalardan sonra Peterson’ın takıma güç katacağını söylese de görünen o ki Peterson’ın en büyük isteği “St. Louis”te oynamak.

Ancak Peterson, Rams ile anlaşırsa oynayacağı şehir St. Louis yerine Los Angeles olacak. Tecrübeli oyuncunun bu kafa karışıklığının sebebi, iki sene önce St. Louis’ten Los Angeles’a taşınan Rams’e karşı geçen sonra Londra’da oynamış olması olabilir.

Eski MVP’nin arzusuna karşı Rams’in head koçu Sean McVay’in running back’leri pas oyununda kullanmayı sevdiği hücum sisteminin Peterson’a uyacağı düşünülmüyor. Kim bilir belki de “St. Louis” Rams yerine “San Diego” Chargers, Adrian Peterson’a bir şans verebilir…