Pazar günü İstanbul Olimpik Park Atletizm Tesisi’nde Koç Rams ile Boğaziçi Sultans’ı karşı karşıya getiren TAFL Kulüpler 1. Ligi finali Rams’in 52 – 21’lik galibiyeti ile sonlandı.

TAFL’yi son yıllarda domine eden Koç Rams, bu sonuçla üst üste üçüncü şampiyonluğunu ilan etmeyi başardı. Bu sezon Avrupa arenasında CEFL’de final oynama başarısı gösteren Rams, 2016 yılında Sultans’ı ve 2017 yılında Sakarya Tatankaları’nı finalde dize getirdikten sonra, Sultans’ı bir kez daha yenerek, Görkem Yazıcı Sezonu’nu şampiyon olarak kapattı.

Digitürk’te beIN Sports’tan canlı yayınlanan karşılaşmanın başlangıç vuruşunu yedi sezon NFL’de oynayan ve şu anda NCAA’de hakemlik yapan Mike Morton yaptı. Rams, ilk çeyrekte quarterback’i David Whipple’ın bir yardlık touchdown koşusuyla öne geçmeyi başarırken, ardından JaVontae Hence’in touchdown koşusuyla skoru 14 – 0’a getirdi. İlk çeyrek, Sultans’tan Martez Barr’ın touchdown’ı ve Hasan Ozan Al’ın ekstra sayısıyla 14 – 7, Rams lehine sonlandı.

İkinci periyoda David Whipple’ın tight end Kaan Özer’e attığı touchdown pasıyla başlayan Koç Rams, skoru 21 – 7’ye getirdi. Boğaziçi Sultans, quarterback’i Serhat Erdem’in wide receiver Şafak Yiğitoğlu’na attığı touchdown pasıyla farkı tekrar bir touchdown’a indirirken, savunma, maçın flaş ismi David Whipple’ın 55 yardlık touchdown koşusuna engel olamayınca Rams skoru 28 – 14’ getirdi. Sultans’ta Serhat Erdem’in Yasin Can Parlak’a attığı touchdown pası ilk yarının skorunu 28 – 21 olarak tayin etti.

İkinci yarı da ise Sultans hücumu hiç sayı bulamazken, Koç Rams, JaVontae Hence’in iki uzun touchdown koşusu, David Whipple’ın Alihan Ağaçkesen’e attığı touchdown pası ve Mehmet Furkan Sarıkatipoğlu’nun alan golü ile müsabakayı 52 – 21 kazanmayı başardı.

Son çeyrekte fark 21 sayı iken Boğaziçi Sultans oyun kurucusu Serhat Erdem’in oyundan atılması Sultans’ın geri dönüş umutlarını sona erdirdi.

Karşılaşmanın sonunda madalyalarını ve kupasını Mike Morton ile Türkiye Ragbi Federasyonu yetkililerinin elinden alan Koç Rams oyuncuları, beIN Sports’a verdikleri röportajlarda Sultans’ı tebrik ederken, şampiyonluğu bir buçuk yıl önce kaybettiğimiz Görkem Yazıcı’ya adadılar…

NFLTR olarak, sezonu şampiyon bitiren Koç Rams ile ikinci Boğaziçi Sultans’ı, gösterdikleri mücadeleden ötürü tebrik ediyor, önümüzdeki sezonlarda başarılar diliyoruz…