Geçtiğimiz sezon NFL’in en iyi hücum oyuncusu seçilen Todd Gurley, takımı Los Angeles Rams ile dört yıllık yeni bir kontrata imza attı. Rams, yıldız oyuncusuna 45 milyon doları garanti olmak üzere dört yıllığına 60 milyon dolar verdi. Bu anlaşma aynı zamanda bir running back’in aldığı en yüksek garanti ücret olarak tarihe geçti.

20 milyon dolar imza primi alacak olan Gurley, yıllık ortalama bakımından en çok kazanan running back olurken, bu kontratın önümüzdeki sezon yeni bir anlaşma alması beklenen Ezekiel Elliott ve David Johnson gibi isimler için önemli bir emsal teşkil ettiği belirtildi.

Öte yandan, iki yıldır Pittsburgh Steelers’tan istediği uzun vadeli kontratı alamayan ve franchise tag ile takımda tutulan Le’Veon Bell ise Twitter’dan Gurley’i tebrik edenler arasında yer aldı. Bu sezon 14.5 milyon dolara oynayacak olan Bell’in Gurley’nin kontratından sonra nasıl bir tavır sergileyeceği de büyük bir merak konusu…

2015 NFL Draftı’nda 10. Sıradan seçilen Gurley, o sezon gösterdiği 1,106 yard ve 10 touchdown’lık performans ile yılın çaylağı ödülünü almıştı. İkinci yılında büyük bir düşüş yaşayan ve hiçbir maçta 100 yardı geçemeyen oyuncu geçtiğimiz sezon ise muhteşem bir geri dönüş yaparak 1,305 yard koşu ve 13 youchdown ile oynamış, üstene 788 yard top tutup, altı touchdown yapmıştı.

24 yaşındaki Gurley’nin uzun vadeli olarak takımda tutulması Rams için oldukça olumlu bir hamle olarak yorumlanırken, takımın geçtiğimiz hafta da Brandin Cooks’a beş yıllığına 80 milyon dolar verdikten sonra yıldız savunma oyuncusu Aaron Donald’ı nasıl takımda tutacağını önümüzdeki dönemlerde göreceğiz.