Tam Bay Buccaneers quarterback’i Jameis Winston’ın cezası resmileşti. NFL, 24 yaşındaki oyuncuya üç maç men cezası verdiğini açıklandı. NFL’in kişisel davranış politikasına aykırı davrandığı belirtilen Winston böylece 2018 sezonunun ilk üç maçında sahada yer alamayacak.

Winston’ın, NFL ile cezası konusunda anlaştığı ve karara itiraz etmeyeceği belirtilirken, cezanın sebebi olarak, 2016 yılının Mart ayında genç oyuncunun kadın bir Uber sürücüsünü taciz etmesi gösterildi.

2015 NFL Draftı’nın bir numarası olan oyuncunun, Uber sürücüsüne uygunsuz bir şekilde, rızası olmadan cinsel amaçla dokunduğu belirtilirken, NFL cezanın gerekli ve uygun olduğunu açıkladı.

Cezanın açıklamasından sonra hemen bir bildiri yayınlayan Winston, “NFL bugün bana sezonun ilk maçından men edildiğimi bildirdi. Uber sürücüsünü bu duruma soktuğum için üzgünüm. Benim karakterime uygun bir şey değil ve gerçekten özür diliyorum. Geçtiğimiz iki buçuk yılda, hayatımda beni olgunlaştıran bir sürü olay oldu ve bu süreçte alkolü de hayatımdan attım.” dedi.

Takım arkadaşlarından, Buccaneers organizasyonlarından ve taraftarlardan da özür dileyen Winston, NFL’in kararına dair ise hayal kırıklığına uğradığını dile getirdi. Winston, Uber sürücüsünden özür dilese de taciz iddialarını reddetti.

İsminin Kate olduğu açıklanan Uber sürücüsü ise NFL.com’daki yazılı açıklamasında, Winston’ın ceza almasından memnun olduğunu belirtti.

Sezonun ilk üç maçında ligin şampiyonluk adayı takımları New Orleans Saints, Philadelphia Eagles ve Pittsburgh Steelers ile oynayacak olan Tampa Bay, bu maçlara 36 yaşındaki veteran isim Ryan Fitzpatrick ile çıkacak.

Winston’ın cezası 1 Eylül’de başlayacak ve 25 Eylül’de son bulacak. Genç oyuncunun dördüncü haftadaki Chicago Bears maçında sahada olması bekleniyor.