2014 NFL sezonunda “Yılın En İyi Hücum Oyuncusu” ödülünü kazanan DeMarco Murray, sürpriz bir kararla, 30 yaşında emekli olduğunu açıkladı.

Başarılı running back yaptığı açıklamada, “Kariyerimin son yedi sezonunda beraber oynama imkanı bulduğum takım arkadaşlarım, oyuncular ve koç kadrosuna sahip olduğum için çok şanslıyım. Son bir iki yılı, fiziksel, mental ve duygusal olarak uzun süredir düşünüyordum. Kramponlarımı asma zamanım geldi. Bu ne kadar zor olsa da taraftarlar her zaman çok iyiydi. Birçok harika maç çıkardım ve muhteşem takım arkadaşlarım oldu. Acı tatlı bir durum ancak bunun kendim ve ailem için doğru zaman olduğunu düşünüyorum.” dedi.

2011 yılında Dallas Cowboys tarafından üçüncü turdan seçilen Murray, kariyerini 1,604 top taşımayla 7,174 yard ve 49 touchdown ile tamamladı. Yıldız oyuncu bu süre içerisinde üç defa Pro Bowl olma onuru yaşadı.

2015 sezonunda Philadelphia Eagles’a giden ve son iki yılını Tennessee Titans’ta geçiren Murray, kariyerinin en iyi günlerini Dallas Cowboys’ta yaşamıştı. Murray son yıllarda eski dominant günlerinden uzak olsa da son dört yılda hiçbir oyuncu Murray’den fazla touchdown koşusu yapmamıştı. Yine son dört yılda Murray, LeSean McCoy’un ardından en fazla yard koşan oyuncuydu.

2014 sezonunda 1,845 yard koşup lig lideri olan Murray, o yıl Cowboys’u Super Bowl’un en iddialı takımlarından biri yapmıştı. Ancak Cowboys’un sezonu playoff’larda tartışmalı hakem kararlarının yaşandığı Green Bay Packers maçında son bulmuştu.

2014 yılında Cowboys hücumunu taşıdıktan sonra flaş bir transfer olarak Philadelphia Eagles’a geçen Murray, head koç Chip Kelly ile yaşadığı tartışmaların etkisiyle sadece 702 yardda kalmıştı.

2015 sezonunun ardından bir yıllık Eagles kariyerini noktalayıp Tennessee Titans’a geçen oyuncu adeta küllerinden doğup, 1,287 yard ve dokuz touchdown’lık bir sezon ortaya koymuştu. Murray sakatlıkların etkisiyle geçtiğimiz sezon 659 yard koşup, off-season’da serbest bırakılmıştı.

Titans’ta Murray’nin yerini eski Heisman sahibi Derrick Henry’nin doldurması beklenirken, Murray geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla da Henry’i veliahttı olarak göstermişti.

Emeklilik kararını 30 yaş gibi erken bir dönemde açıklayan Murray’nin off-season’da transfer için dört ya da beş takımla konuştuğu söyleniyordu…