Geçtiğimiz Aralık ayında boynundan sakatlanıp sezonu kapatan, ardından off-season’da takımı Arizona Cardinals tarafından serbest bırakılan Adrian Peterson, sezonun başlamasına kısa bir süre kala takımını buldu. NFL tarihinin en iyilerinden biri olan gösterilen running back, Washington Redskins ile anlaştı.

Hazırlık maçlarında çaylak running back Derrius Guice’un sezonu kapatmasıyla sarsılan Redskins, Samaje Perine ve Byron Marshall’ın da sakatlıklarla boğuşması sebebiyle bir süredir transfer arayışı içerisindeydi.

Transferiyle ile ilgili konuşan Peterson, “Heyecanlıyım. Uzun bir off-season oldu ve vücudumu formda tutuyordum ve bu fırsat için hazırım” derken, kendisine fırsat verildiği için memnun olduğunu dile getirdi.

33 yaşında eski günlerinden uzak olduğu düşünülen Adrian Peterson’ın, Redskins’i, denenen diğer running back’lerden daha çok etkilediği belirtiliyor. Bu isimlerin arasında bir başka eski yıldız Jamaal Charles ve geçtiğimiz sezon New York Giants’ın as running back’i Orleans Darkwa yer gibi oyuncular yer alıyor…

Redskins head koçu Jay Gruden ise transferden memnun gözükürken, şu an için takımın ilk 11’deki running back adayı olarak Rob Kelley’i aday göstermekten de geri kalmıyor. Redskins’in kadrosundaki bir diğer running back Chris Thompson ise pas yakalama istatistikleriyle öne çıkıyor.

Geçtiğimiz off-season’da adının özdeşleştiği takım olan Minnesota Vikings’ten ayırılıp New Orleans Saints’in yolunu tutan Peterson, birkaç maçın ardından Arizona Cardinals’a gönderilmişti. Cardinals’taki top taşıma başına 3.4 yardlık ortalamasıyla pek bekleneni karşılayamayan oyuncu, buna rağmen altı maçta iki defa 130 yardın üstünde koşarak halen oyunu değiştirebilen bir yetenek olduğunu göstermişti.

Emekli olduğunda Hall of Fame olmasına kesin gözüyle bakılan, şimdiden adı NFL efsaneleri arasında anılan Adrian Peterson’ın, izleyenlere 2012 yılındaki MVP perfomansı kadar olmasa da eski günlerinden resitaller sunması bekleniyor…