Üç sezon birlikte Denver Broncos giyen ve efsane quarterback Peyton Manning birçok rekor kırmasında başrolü oynayan wide receiver Eric Decker ile tight end Julius Thomas aynı hafta içinde emekliliklerini açıkladılar.

Decker’ın emeklilik kararı zaman açısından şaşırtıcı olurken, Julius Thomas’ın gerekçesi çoğu kişiyi şaşırttı. Decker, bir ay önce Patriots’a transfer olduktan sonra hazırlık maçlarında artık NFL oyuncusu olmak istemediğini söylerken, Julius Thomas ise doktora yapmak için emekli olduğunu belirtti.

2011 – 2014 yılları arasında Denver Broncos giyen ve iki defa Pro Bowl olan Julius Thomas, 2015 sezonunda dev bir kontrat ile Jacksonville Jaguars’ın yolunu tutmuştu. Oyuncu o dönemde yüzük yerine parayı tercih ettiği için çok eleştirilmişti. Broncos ise aynı sezon Super Bowl 50’den galibiyet ile ayrılmıştı.

Jacksonville’de aradığını bulamayan Thomas, geçtiğimiz sezon Miami Dolphins’in yolunun tutmuştu ancak eski günlerinden çok uzak bir görüntü sergileyince off-season’da takımdan kesilmişti. 30 yaşındaki oyuncu psikoloji alanında doktora yapacağını dile getirirken, Amerikan futbolundaki beyin sarsıntılarının oyuncular üzerindeki etkisi alanında da çalışmalara yapacağını dile getirdi…

Öte yandan, New Patriots’ta Julian Edelman’ın yokluğunda önemli bir rol oynaması beklenen Eric Decker ise sadece iki hazırlık maçında forma giydikten sonra emeklilik kararını açıklayarak bir sürprize imza attı.

Philadelphia Eagles ve Carolina Panthers’a karşı oynanan maçlarda sahaya çıkan Decker, kendisine atılan sadece iki pası tutmuş ve takımına toplam 12 yard kazandırmıştı. Decker’ın bir ihtimal takımdan kesilme ihtimali bulunuyordu.

Sekiz sezonluk NFL kariyerinde Denver Broncos ve New York Jets formaları giyen Decker, 2012 ve 2013 yıllarında 1,000 yard barajını aşarak sırasıyla 13 ve 11 touchdown yaparak Manning’in favori isimlerinden biri haline gelmişti. Broncos yıllarında Demaryius Thomas’ın gölgesinde kalan oyuncu, 2014 sezonunda birinci isim olmak için gittiği New York Jets’te iyi sezonlar geçirse de son yıllarda sakatlıklarla boğuşmuştu…