Green Bay Packers head koçu Brian Gutekunst, takımın yıldız quarterback’i Aaron Rodgers’ın kontratının dört yıllığına uzatıldığını açıkladı. Kontratın dört yıllık 134 milyon dolar değerinde olduğu belirtilirken, ESPN, Rodgers kazanacağı toplam ücretin primlerle birlikte 180 milyon doları bulabileceğini yazdı.

2023 yılında sözleşmesi bittiğinde 40 yaşında olacak olan Rodgers’ın Packers’tan yıllık kazancı 33.5 milyon dolar olurken, kontratın 103 milyon dolarının garanti olduğu duyuruldu. Böylece 35 yaşındaki oyuncu, hem toplam ücret hem de garanti para bakımından NFL tarihinin en büyük kontratına imza atmış oldu.

“Son 13 yıl muhteşem bir yolculuktu; geleceğimin burada Green Bay’de olacağını bilerek, 100. yılımızda 14. yılıma başlayacağım için heyecanlayım” diyen Rodgers, Instagram hesabından, “Burada büyüdüm, yaşlandım ve bu yolda biraz daha bilge bir hale geldim. Her yıl daha iyi oyuncular olmamız için bizi daha fazla destekleyen taraftarlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Packers organizasyonuna da teşekkür eden yıldız oyuncu, önümüzdeki sezon ve ilerleyen sezonlarda da takıma unutulmaz anlar yaşatmak istediğini de yazdı. Takımın salary cap’inde yapılan ayarlamalardan ötürü Rodgers’ın 2018 yılının sonuna kadar 67 milyon dolar ve 17 Mart 2019 yılına kadar da 13 milyon dolar alması bekleniyor.

Öte yandan bu kontratın bir diğer önemi ise Packers’ın Rodgers’ı uzun bir süre sonra NFL’in en çok kazanan oyun kurucusu yapması oldu. Son olarak rekor unvanı 3 Mayıs’ta Atlanta Falcons’ın yıllık 30 milyon dolarlık teklifine ‘Evet’ diyen Matt Ryan’a aitti. Bu kontrattan önce de Mart ayında Vikings QB’si Kirk Cousins, yıllık 28 milyon dolar ve Şubat ayında 49ers QB’si Jimmy Garoppolo 27.4 milyon dolarlık maaşlarıyla sırasıyla rekor kırmışlardı.

Rodgers ise daha önce 2013 yılında imzaladığı beş yıllık 110 milyon dolarlık kontrat ile Joe Flacco’nun 2012 yılındaki kontrat rekorunu kırarak zirveye oturmuştu.

Tom Brady ile birlikte NFL’in en iyi iki quarterback’inden biri olarak gösterilen Aaron Rodgers, 2011 yılında takımına Super Bowl şampiyonluğu tattırmayı başararak adını efsaneler arasına yazdırmıştı.

2005 yılı NFL Draftı’nın ilk turundan seçilip, tüm kariyerini Packers’ta geçiren oyuncu, geçtiğimiz sezon dışında sekiz sezon üst üste yeşil sarılı ekibi playoff’a taşımıştı. İki defa normal sezon MVP’si olan başarılı QB’nin önemi, geçtiğimiz sezon yaşadığı sakatlık sonrası tekrar anlaşılmıştı. Rodgers yokluğunda adeta tanınmaz hale gelen Packers, yıllar sonra playoff yarışında erken havlu atmak zorunda kalmıştı…