New York Giants, yıldız wide receiver’ı Odell Beckham Jr.’a beş yıllığına 95 milyon dolarlık bir kontrat vererek oyuncuyu NFL’in en çok kazanan wide receiver’ı yaptı. Kontratın 65 milyon dolarının garanti olduğu belirtilirken, Beckham’ın ilk üç senede yıllık ortalama 20 milyon dolar kazanacağı açıklandı.

Beckham’ın dev kontratı Pittsburgh Steelers wide receiver’ı Antonio Brown’ın yıllık 17 milyon dolarlık maaşını ve Tampa Bay Buccaneers wide receiver’ı Mike Evans’ın 55 milyon dolarlık garanti ücretini geride bırakarak NFL tarihine geçti.

Kontratıyla ilgili konuşan Beckham, “Sabretme ve bekleme zamanıydı, bu sorunun çözüleceğini biliyordum, her şey hallolduğu için çok mutluyum” açıklamasını yaptı. Yıldız oyuncu ile Giants arasındaki yeni sözleşme görüşmeleri aylardır sürüyordu. Hatta off-season’da Beckham’ın, kontrat sorunları sebebiyle takas ile başka bir takıma gönderilmesi dahi gündeme gelmişti…

2018 sezonunda çaylak kontratının beşinci yılında olacak oyuncu, yeni sözleşmeyi imzalamasaydı bu yıl 8.5 milyon dolar kazanacaktı. 2014 NFL Draftı’nın ilk turundan seçilen Beckham, ilk üç sezonunda 288 pas yakalamış, takıma 4,122 yard ve 35 touchdown ile oynayarak her sene Pro Bowl’a seçilmişti. 25 yaşındaki oyuncu, geçtiğimiz sezon ayak bileğini kırana kadar sadece dört maçta boy göstermiş, bu karşılaşmalarda 302 yard ve üç touchdown istatistikleriyle takımına katkıda bulunmuştu.

Beckham, geçtiğimiz dönemde de Adidas ile yaptığı beş yıllık 29 milyon dolar değerindeki sponsorluk sözleşmesiyle, NFL tarihinin en büyük sponsorluk anlaşmalarından birini de imzalamıştı.

Şu ana kadar hazırlık maçlarında oynamayan Odell Beckham Jr.’ın 9 Eylül’de New York Giants’ın Jacksonville Jaguars ile oynayacağı açılış maçında sahada olması bekleniyor…