Sezona oldukça kötü başlayan, ilk maçta Baltimore Ravens karşısında ağır bir mağlubiyet aldıktan sonra bu hafta Los Angeles Chargers’a 31-20 yenilen Buffalo Bills’te cornerback Vontae Davis’in emekliliği gündeme damgasını vurdu.

NFL’deki 10. sezonunu geçiren Vontae Davis, maçın devre arasında emekliliğini açıklayarak herkesi şaşırttı. Maça ilk 11’de başlayan Davis, devre arasına doğru head koç Sean McDermott’a Amerikan futbolunu bıraktığını söyledi. 30 yaşındaki oyuncu maç sonrası yaptığı açıklamada amacının takım arkadaşlarına ve koçlarına saygısızlık yapmak olmadığını dile getirdi.

30 yaşındaki oyuncu yayınladığı açıklamada, “NFL’den bu şekilde emekli olmayı hayal etmemiştim. Ancak 10. yılımda vücudumun programlandığı şeyi yapıyordum: Maç gününde oynamaya hazırlanıyordum. Kariyerim boyunca birden fazla ameliyat geçirdim ve sakatlıklara rağmen oynadım ve bu son birkaç haftada yaşadığım son fiziksel meydan okuma oldu. Ancak bugün sahada farkına hızlı ve sert bir şekilde farkına vardım ki artık burada olmamam lazım” dedi.

Head koç Sean McDermott ise ilk başta Davis’in kendisine dediklerini anlamadığını tek bir maçtan mı yoksa tamamen emeklilikten mi bahsettiğini fark edemediğini söyledi. Bills linebacker’ı Lorenzo Alexander ise Davis’in emekliliğini devre arasında öğrendiğini söylerken, “Böyle bir şeyi daha önce hiç görmedim. Vontae hakkında diyecek bir şeyim yok.” açıklamasını yaptı.

Fiziksel olarak Amerikan futbolunu artık kaldıramadığını söyleyen Vontae Davis ise henüz Şubat ayında Buffalo Bills ile 3.5 milyon doları garanti, bir yıllık beş milyon dolarlık bir sözleşme imzalamıştı.

2009 NFL Draftı’nın 25. sırasından Miami Dolphins tarafından seçilen Davis, üç sezon bu takımda oynadıktan sonra Indianapolis Colts’a transfer olmuştu. Davis, Colts forması giydiği dönemde iki defa Pro Bowl olma onuru yaşamış ve formda olduğu dönemlerde adını NFL’in en iyi cornerback’leri arasına yazdırmıştı…