Uzun süredir Los Angeles Rams’teki geleceği hakkında söylentiler olan Aaron Donald, sonunda yeni sözleşme için takımıyla anlaşmaya vardı. Geçtiğimiz sezon NFL’in en iyi savunma oyuncusu seçilen oyuncu, Rams’in altı yıllık 135 milyon dolarlık teklifini kabul etti.

Yıldız defensive end’in kontratının 87 milyon dolarının garanti olduğu belirtilirken, başarılı oyuncunun 40 milyon doları imza parası olarak alacağı ve mevcut kontratının son yılını tamamladıktan sonra yedi yılda toplam 141 milyon dolar kazanacağı açıklandı.

NFL’in en iyi savunma oyuncularından biri olan Aaron Donald, bu kontratıyla Von Miller’ın 2016 senesinde imzaladığı altı yıllık 114.5 milyon dolarlık rekor kontratı da geride bırakmış oldu. Öte yandan off-season’da Ndamukong Suh, Marcus Peters, Aqib Talib, Sam Shields gibi yıldızlarla defansını güçlendiren Los Angeles Rams ise en önemli yıldızını takımda tutarak büyük bir iş başarmış oldu.

2014 NFL Draftı’nın ilk turundan Rams tarafından seçilen Donald, kariyeri boyunca yaptığı 39 sack, 108 quarterback hiti ve 148 tackle ile NFL’in elit savunma oyuncuları arasına adını yazdırmıştı. Üç defa All-Pro ve dört defa Pro Bowl olan 27 yaşındaki Donald, aynı zamanda NFL tarihinde, kariyerinin ilk dört yılında Pro Bowl olan sadece dört oyuncudan biri olarak dikkat çekiyor…

Geçtiğimiz sezon en iyi head koç (Sean McVay), en iyi hücum oyuncusu (Todd Gurley) ve en iyi savunma oyuncusu ödüllerini toplayan Los Angeles Rams, Donald’ın kontrat sorununu çözdükten sonra yeni sezonda Super Bowl’un en önemli adayları arasında yer alıyor.

Donald’ın kontrat sorunu sebebiyle kaçırdığı idmanların, takımı sezonun başında etkileyip etkilemeyeceğini ise zaman içerisinde göreceğiz…