Cleveland Browns, sorunlu yıldızı Josh Gordon’ı sürpriz bir hamle ile New England Patriots’a yolladı. Hafta başında Browns’ın Gordon’ı takımdan keseceği haberleri basına yansırken, Patriots, yıldız wide receiver için Browns’a 2019 NFL Draftı beşinci tur seçim hakkını yolladı.

Patriots’ın draft hakkının koşullu olduğu belirtilirken, Josh Gordon’ın bu sene en az 10 maçta oynamaması durumunda Browns’ın bu hakkı Patriots’a geri yollacağı açıklandı. Browns’ın New Orleans Saints’e mağlup olduğu ikinci hafta karşılaşmasında baldırındaki sakatlık yüzünden oynayamayan Gordon’ın bu hafta Patriots’ın Detroit Lions’a konuk olacağı maçta sahada olması bekleniyor.

2012 NFL Draftı’nda lige girdiğinden beri alkol ve uyuşturucu sebebiyle aldığı cezalar nedeniyle oynayabileceği 97 maçın sadece 41’inde forma giyebilen Gordon, geçtiğimiz sezon Browns’ın son beş maçında sahaya çıkmış ve bu maçlarda 18 pas yakalama, 335 yard, bir touchdown’luk katkı sağlayarak eski formuna ulaşmaya başladığını göstermişti.

27 yaşındaki oyuncunun kariyerinde 180 pas yakalama, 3,106 yard ve 16 touchdown bulunuyor. Yeteneği hiçbir zaman tartışılmayan ancak saha dışı sorunlarından da bir türlü arınamayan Gordon, yaptığı açıklamada Cleveland Browns organizasyonu ve taraftarla teşekkür ederken, takas sonrası Patriots’ın kadrosuna birinci wide receiver olarak yazılmış durumda…

New England Patriots, Josh Gordon’ın son şansı olarak yorumlanırken, sorunlu oyunculardan verim almasıyla bilinen tecrübeli head koç Bill Belichick’in Gordon ile yapabilecekleri şimdiden herkesi oldukça meraklandırmış durumda. İki hafta sonra Julian Edelman’ın dönüşüyle iyice güçlenmesi beklenen Patriots pas hücumu, Gordon’ın takıma adapte olmasıyla durdurulması güç bir hal alabilir…