Bu hafta biraz gecikmeli de güç sıralaması yeni bir numarasıyla burada. Thursday Night Football’u kaçırdığım için Cleveland Browns ve New York Jets için üçüncü hafta sonrası oluyor ama kalan 30 takım için başlık uygun. Browns ikinci haftada ilk galibiyetine çok yaklaştı ve Perşembe akşamı da nihayet 635 günlük seriyi bitirdi. Bu hafta yine bir beraberliğimiz vardı, üç haneli rekorları yazmaya alışsam iyi olur çünkü ikide iki gidiyoruz. İlk hafta insiyatif kullanıp yukarı koyduğum Ravens ve aşağı koyduğum Bengals beni çok yanlış çıkardı, umarım bu hafta öyle bir durum yaşanmaz ama büyük ihtimal öyle olacak. Şu ana kadar karışık bir sezon geçiriyoruz, bu da karışık sezonun ikinici haftasının sonundaki güç sıralaması…

1) Los Angeles Rams (NFC Batı, 2-0), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 4

Yeni bir numaramız bu hafta Cardinals’ı adeta sahadan silen Los Angeles Rams. Çoğu takım bir sıkıntı yaşarken ya da daha iyi olabilecekleri yerler varken Rams’de hiç öyle bir durum yok. Her hafta bu takım ile ilgili farklı şeyler yazmak zor olacak. Her şey çok iyi durumda, oyuncular hala iyi. Bunları tekrar ettiğim bir sezon geçireceğiz gibi gözüküyor.

2) Jacksonville Jaguars (AFC Güney, 2-0), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 5

Geçen seneki AFC şampiyonluk maçının öcü bu hafta kesinlikle alındı. Jaguars sahada açıkça daha iyi takımdı ve Patriots’a şans vermeden maçı kazandılar. Savunma inanılmaz, Sacksonville çalışmaya devam ediyor ama dikkat edilmesi gereken bir başka nokta da Jaguars offensive line’ının ligde şu ana kadar sack’e izin vermeyen iki line’dan biri olması.

3) Minnesota Vikings (NFC Kuzey, 1-0-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 2

Kirk Cousins bu hafta Lambeau’daki performansıyla kendini kesin olarak kanıtladı ve Vikings adına çok ciddi olduklarını herkese duyurdu. Beraberlik aradıkları sonuç olmayabilir ama Green Bay’den yenilmeden dönmek division yarışında sene sonunda çok faydalı olacaktır. Bills’e karşı zorlanmayacaklardır ama sonraki hafta onları Rams deplasmanında çok zor bir maç bekliyor.

4) Tampa Bay Buccaneers (NFC Güney, 2-0), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 9

Tampa için dördüncü sıra çok yüksek görünebilir ama bu hafta da insiyatif kullandığım takım Tampa. Ancak bu sefer yanlış çıkmayacağımı ve Steelers’ı yeneceklerini düşünüyorum. Ryan Fitzpatrick, Patrick Mahomes ile beraber genç sezonda önde giden iki MVP adayından biri. İlk haftaki performanstan sonra Eagles’ı yenmek mümkün görünüyordu ama oluşunu izlemek bence yine de herkese çok şaşırtıcı geldi. Bakalım şaşırmaya devam edecek miyiz…

5) Green Bay Packers (NFC Kuzey, 1-0-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 7

Rodgers ve ekibi seneye çok zor division maçları ile başladı ama iki maçlık bu süreci yenilgisiz atlatmayı başardı. Bu hafta Mason Crosby çok başarılı bir maç geçirdi, eğer maçı kazandıracak field goal’ü ikinci denemesinde de atabilseydi kahraman olarak sahadan ayrılacaktı. Clay Matthews’a verilen ve devamında Vikings touchdown’unu hazırlayan flag tartışmalı olabilir ama geçen sene Rodgers’ın sakatlığını gördükten sonra bu tür pozisyonların cezalandırılmasına en çok Green Bay taraftarı destek vermeli.

6) Kansas City Chiefs (AFC Batı, 2-0), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 8

Patrick Mahomes. Sadece onun ismini yazmak Chiefs’in neden yüksek sıralarda olduğunu anlatmaya yeter aslında. Genç quarterback ilk iki maçta 10 touchdown yaparak Super Bowl döneminde ilk iki maçta en çok TD pası atan oyuncu oldu. Bunu yaparken de takımının yendiği takımlar division şampiyonluğuna kesin gözüyle bakılan Chargers ve geçen sene divisional round oynayan Steelers. Chiefs geçen sene de sezona çok iyi başlamıştı ama onlara hiç güvenmiyordum, bu sene aynı şeyi söyleyemem.

7) New England Patriots (AFC Doğu, 1-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 3

Jaguars karşısında istenen seviyede kesinlikle değillerdi ama bence panik yapılacak bir durum yok. Sezon daha yeni başlıyor ve Belichick ve ekibi hakkında bir şey biliyorsak o da toparlanmayı iyi bildikleri. Bence Josh Gordon, takıma seviye atlatan bir transfer olacak. Hücumda 2007 Randy Moss etkisi yaratabilir, bu hafta Detroit sonra da herkes dikkat etsin.

8) Philadelphia Eagles (NFC Doğu, 1-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 1

Carson Wentz haftaya Colts karşısında uzun bir aradan sonra tekrar sahada olacak ama geçen sezonki formda Eagles temposuna hemen kavuşmalarını beklemiyorum. Foles ile ilk iki hafta pas oyunu şampiyonluk seviyesinde değildi. Colts’a karşı toparlarlar, iyi pas yaparlar derdim ama geçen hafta Washington’da yaptıklarını gördükten sonra bundan bile emin olamıyorum.

9) Atlanta Falcons (NFC Güney, 1-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 11

Falcons seneye çok zor bir fikstür ile başlıyor. İlk iki hafta Eagles ve Panthers ile oynadıktan sonra da şimdi de Saints ve Bengals ile oynayacaklar. Keanu Neal, Devonta Freeman gibi eksikler olsa da Panthers’dan kurtulmayı başardılar. NFC Güney yarışına Bucs’ın da eklenmesiyle Falcons’ın Ocak ayında Atlanta’da oynaması daha da zorlaştı ama hala çok mümkün.

10) Cincinnati Bengals (AFC Kuzey, 2-0), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 28

Bengals ilk hafta galibiyet alsa da onlara çok güvenmedim ve çok dipte bir sıraya yerleştirdim. Hala çok ciddi ses getirecek bir takım olduklarını düşünmüyorum ama kesinlikle AFC Kuzey şampiyonluk yarışında konuşmanın içinde olacaklardır. Ravens’a karşı açık bir şekilde daha iyi takımlardı, Steelers kötü bir durumda, kim bilir belki bu sene tekrar tahtı aldıkları senedir.

11) Carolina Panthers (NFC Güney, 1-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 10

Savunma bu hafta, birinci haftaki muazzam performansı sürdüremedi. Cam Newton geçen seneki iyi oyununu devam ettiriyor ve NFC Güney karmaşasına Bucs’ın da eklendiğini düşünürsek buna çok ihtiyaçları olacak. 10.sıra için Bengals ve Panthers arasında çok kararsız kaldım. Bu haftaki maç doğru kararı verip vermediğimi gösterecek.

12) New Orleans Saints (NFC Güney, 1-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 12

Sezon öncesinde kolay bir başlangıç olarak görülen Superdome’da Tampa Bay ve Cleveland maçları hiç beklendiği gibi çıkmadı. Buccaneers galibiyeti aldı, Browns’dan galibiyeti uzun süre geriden geldikten sonra çok zor aldılar. Michael Thomas ilk iki maçta 28 catch yaptı ve rekoralar kırarak hücumu sırtladı, eğer geçen seneki gibi üst sıralarda olmak istiyorlarsa bu tempoda devam etmesi gerekebilir.

13) Chicago Bears (NFC Kuzey, 1-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 16

Khalil Mack ile yeni bir kimliğe bürünen savunma şimdiden iki touchdown yaptı. Lions bu sene çok büyük tehdit olacağa benzemiyor ama Vikings ve Packers beklendiği gibi NFC Kuzey’in liderliği için çok önemli adaylar. Bears de bu sene konuşmanın içine gireceğe benziyor.

14) Baltimore Ravens (AFC Kuzey, 1-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 6

Ravens bu sene patlamasını ve en üst seviyede oynamasını beklediğim takımdı. İlk hafta da çok farklı bir sonuç alınca, fırsatı bulup onları çok yüksek bir sıraya koydum. Ancak tabi ki A.J. Green’in önderliğindeki Cincinnati’li bir grup bunun için biraz beklememi, hemen heyecanlanmamı söylediler. Onlara güvenmeyip ilk hafta çok düşürdüğüm için kızmış da olabilirler. Ravens’a gelirsek de yenilseler de maçın sonunda kazanma şansı yakaladılar ve çok uzun bir süre için olmasa da maçın içindeydiler. Bu haftaya rağmen sene sonuna kadar kendilerinden bahsettireceklerini düşünüyorum.

15) Denver Broncos (AFC Batı, 2-0),Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 18

Broncos bütün maç geriden takip etse de son pozisyon’daki field goal’le önemli bir division maçı’nı kazanmayı başardılar. Broncos her sene iyi başlar, onun için uzun vadeli sonuçlar çıkartmak istemiyorum ama takımın iyi göründüğünü söylemem gerekiyor.

16) Los Angeles Chargers (AFC Batı, 1-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 17

Chargers sezonun ilk galibiyetini kolay rakipleri Bills karşısında aldı. Tabi ki bu ligde kolay maç gibi bir konsept yok ama bu hafta oynayacakları Rams maçından önce daha bir hazırlık turu, ısınma round’u gibi gelecektir. Sayı atmakta sıkıntı yaşamıyorlar, bunda en çok 23/27 oynayıp 256 yard ve üç touchdown ile oynayan Rivers’ın payı var. Bu hafta da bu seviyede bir oyun çıkartabilirse Chargers’ın ciddi olduğunu söyleyebiliriz.

17) Cleveland Browns (AFC Kuzey, 1-1-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 21

Sonunda Browns galibiyet aldı. Devamının geleceğini biliyoruz ama bu başlangıcı görmek herkes için gerekliydi. Saints karşısında mağlubiyeti kicker Zane Gonzalez’e yüklemek kolay kaçış gibi görünebilir ama bunda çok büyük payı olduğunu da söylemek gerek. Dün akşam ise ilk defa Baker Mayfield’ı resmi maçta izleme şansı bulduk ve bir daha Tyrod’a dönüleceğini sanmıyorum.

18) Miami Dolphins (AFC Doğu, 2-0), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 24

Jets’e karşı Dolphins’e maçı getiren etken özellikle ilk yarıda önce çıkan savunmaydı. Dolphins bu sene Tannehil’in dönüşüyle 2016 gibi playoff görebilecek mi bilmiyoruz ama konuşmanın içinde olacaklara benziyor. Oakland karşısında yine kazanmak için iyi bir fırsatları var. Dördüncü haftadan itibaren fikstür zorlaştıkça o zaman ne yapıyorlar göreceğiz.

19) Tennessee Titans (AFC Güney, 1-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 27

Savunmadan gelen dört sack ve bir interception bu maçta fark yaratan taraf oldu. Hücumda da offensive line iki maç sonunda bir sack’e bile izin vermedi. Sacksonville’de bu durumlarını korumaları çok zor ama denemelerini izlemek zevkli olacak.

20) Dallas Cowboys (NFC Doğu, 1-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 25

Belki hemen heyecanlanmaya gerek yok ama yine de bu haftaki performans Cowboys’un yapabileceklerinin bir ön izlenimi olabilir. Savunma altı sack yaparak, düşünüldüğü kadar kötü olmadığını kanıtladı. İşin ilginç tarafı bütün sack’lerin farklı oyuncular tarafından yapılması. Bu hafta Seahawks deplasmanındalar, Hawks bu sene ne kadar kötü olsa da orada oynanan maçlar asla kolay geçmez.

21) San Francisco 49ers (NFC Batı, 1-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 20

İlk haftaki karışık performanstan sonra bu hafta daha beklenene yakın bir 49ers vardı. Maçın sonunda Lions yakınlaşsa da maçı koparmayı başardılar. Savunma cidden Jimmy G ve hücumunun işini çok kolaylaştırıyor. Özellikle bu haftaki maçta fark yaratan taraf oydu, bakalım Mahomes ve ateşli Chiefs hücumuna karşı aynı şekilde oynayabilecekler mi…

22) Washington Redskins (NFC Doğu, 1-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 13

İlk haftaki şaşırtıcı performanstan sonra Redskins, Indianapolis karşısında dünyaya döndü. Green Bay karşısında hangi Redskins’i izleyeceğimizi bilmiyoruz ama eğer ilk haftaki Redskins’le daha sık karşılaşırsak kazanılmaya müsait NFC Doğu’da bir şansları olabilir.

23) Houston Texans (AFC Güney, 0-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 19

Geçen sezon, sene başında yaptığım Texans yorumlarını tekrarlıyor gibi hissediyorum. Rekor oyunu ifade etmiyor, yakında bunu toparlayacaklardır. Savunma iyi, Watson da bu hafta kendine gelmeye başladı. Önemli bir division maçı kaybettiler ve bu sene sonunda çok pahalıya patlayabilir. Umarım bu sezon yıldızları sakatlanmadan bu toparlanmayı görebiliriz de sene sonunda hala onları konuşuyor olalım.

24) Pittsburgh Steelers (AFC Kuzey, 0-1-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 22

Steelers’ın bu sene öncesi kadar dominant olmayacağını düşünüyordum ve iki hafta sonunda galibiyet alamamış takım beni şimdilik doğru çıkarıyor. Özellikle savunma’da büyük sıkıntıları var ve bu hafta da şimdilik en iyi hücum takımları arasında gözüken Tampa Bay’e karşı oynayacaklar. Sezon öncesi bu haftaki maça kolay bir Steelers galibiyeti olarak bakılıyordu ama şu an durum baya farklı.

25) New York Jets (AFC Doğu, 1-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 15

Jets üst üste iki hafta kazanabileceği iki maçı elinden kaçırdı. Sam Darnold Miami’de yine umut vaad eden bir performans sergiledi ama Browns’a karşı çok da iyi olduğunu söylemem. AFC Doğu bu sene daha ortada gitmeye müsait, en azından wild card Jets için imkansız durmuyor ama toparlanmaları lazım.

26) New York Giants (NFC Doğu, 0-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 14

İlk hafta Jags karşısında iyi mücadele etmişlerdi ve maça ortaklardı. O nedenle iyiye giderler ve orada kalırlar diye 14 numara’ya koymuştum Giants’ı. Ancak ikinci hafta sanki beni tamamen yanlış çıkarmak için oynuyor gibiydiler. Özellikle offensive line Eli’ı korumakta büyük sıkıntılar yaşadı. Cowboys, Eagles, hatta Redskins bile bu sene belli bir seviyenin üstünde oynayacağa benziyor. Geçen seneyi tekrar yaşamak istemiyorlarsa acilen değişikliklerin yapılması lazım.

27) Indianapolis Colts (AFC Güney, 1-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 30

Colts, ilk hafta muazzam oynayan bir Redskins takımını yenerek geçen seneki gibi averaj takımı olmayacağını kanıtladı. Jaguars, Texans ve Titans ile aynı grupta oldukları için üst sıralarda gezmeleri çok muhtemel değil. Ancak savunma bu şekildeyken ve Luck oynarken rakiplere zor maçlar çıkartacaklardır.

28) Oakland Raiders (AFC Batı, 0-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 26

Broncos karşısında ellerinde olan maçı veren Raiders yine aşağı sıralardan kurtulamadı. Bu hafta da takımın iyi yapabildiklerini gördük ve başarılı olabilme potansiyelleri olduğunu biliyoruz. Arada iyiler olsa da genel durumları pek parlak değil. Raiders savunmasının sack sayısı Khalil Mack’inkiyle aynı sayıda. Gruden’ın da dediği gibi iyi bir pass rusher bulmak zor.

29) Seattle Seahawks (NFC Batı, 0-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 23

Russell Wilson bu hafta en iyisini yapsa da onu korumayan bir offensive line ve yardımcı olmayan bir savunmayla yapabilecekleri sınırlı. Maçın sonunda sürpriz yapma şansı elde ettiler ama bu sefer de Wilson’ın pick-six’i onları uzak tuttu. Cardinals inanılmaz derecede kötü olduğu için division’da dibi boylayacaklar diyemiyorum ama bu sene çok can yakabilecek bir takım değiller.

30) Detroit Lions (NFC Kuzey, 0-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 29

Lions için hikaye hiç değişmeyecek galiba. Matthew Stafford muazzam bir maç çıkardı ama 49ers karşısında yeterli olmadı. Seneye hiç iyi başlamadılar, bay haftası öncesindeki üç maçları da Patriots, Cowboys ve Packers ile. Bunlardan herhangi birini kazanmaları bu durumlarında çok zor görünüyor.

31) Arizona Cardinals (NFC Batı, 0-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 31

Wow! Cidden inanılmaz. Cardinals 31 numara ama 32.’liği Bills ile paylaşıyorlar demek daha doğru olur. Takım ilk iki hafta toplam altı sayı attı. Bu hafta da Khalil Mack’li Bears savunmasına karşı bu sayıyı çok arttıracaklarını sanmıyorum.

32) Buffalo Bills (AFC Doğu, 0-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 32

Bills dibe çökmeye devam ediyor, Vontae Davis de bu durumda bulunmak istemedi ve futbolu bıraktı. İyi tarafından bakarsak ikinci yarıda Chargers’a karşı 14-3 skor elde ettiler ve ilk haftaki gibi ezilmeden sahadan ayrıldılar. Arka arkaya Minnesota ve Green Bay’de zor deplasman maçları var, oradan galibiyet çıkarmaları imkansıza yakın…