San Francisco 49ers, Pazar gecesi Kansas City Chiefs’e yenilirken sezonun geri kalanı adına büyük bir darbe aldı. Takımın off-season’da beş yıllık 137,5 milyon dolarlık dev bir kontrat verdiği Jimmy Garoppolo, karşılaşmanın son çeyreğinde dizinden sakatlandı!

49ers, maçı 38-27 kaybederken, Pazartesi gecesi Garoppolo’nun sakatlığının beklenenden daha kötü olduğu ortaya çıktı ve çekilen MRI sonucunda, 49ers, 26 yaşındaki oyun kurucusunun sezonu kapattığı açıkladı.

Sezona hücum anlamında büyük umutlarla giren ancak açılış haftasına kısa bir süre kala bir diğer yeni transferi running back Jerrick McKinnon’ı sakatlığa kurban veren 49ers, şimdi hücumunu kariyerinin ikinci yılına giren C.J. Beathard’a emanet etmek zorunda kalacak.

Geçtiğimiz sezonunun bitimine altı maç kala 49ers’a transfer olan Jimmy Garoppolo, yeni takımında ilk 11’de çıktığı beş maçı kazanarak herkesi etkilemeyi başarmıştı. 49ers, verdiği dev kontrat ile Garoppolo’yu ligin en çok kazanan quarterback’lerinden biri yaparken, Jimmy GQ lakaplı oyuncu off-season’da oldukça iddialı açıklamalar yapmış ve hatta Patriots’ta yedekliğini yaptığı Tom Brady’den de daha iyi olduğunu dile getirmişti.

Bu sezonki performansıyla şu ana kadar beklentilerin uzağında kalan Garoppolo, çıktığı üç maçta 718 yard, beş touchdown pası ve üç interception ile oynamıştı. 49ers, bu maçların sadece birini kazanabilmişti.

Öte yandan aynı maçta veteran cornerback Richard Sherman da baldırından sakatlanırken, yıldız oyuncunun en az iki, üç hafta sahalardan uzak kalacağı açıklandı. Üst üste gelen sakatlıklar sonrası San Francisco 49ers’ın çok parlak günlerin beklemediğini söyleyebiliriz…