Türkiye Amerikan futbolu milli takımı, 22 Eylül 2018 Cumartesi günü saat 14.00’da Rusya milli takımı ile bir hazırlık maçı yapacak. Karşılaşma İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nın yan sahasında gerçekleşecek. Bu maç Türk Amerikan futbolu tarihinde, Türkiye’de yapılacak olan ilk milli maç olarak tarihe geçecek.

Günümüze kadar tarihinde iki hazırlık maçı yapan Türkiye Amerikan futbolu milli takımı, ilk maçını 5 Mayıs 2012 tarihinde Romanya ile gerçekleştirmişti. Oktay Çavuş’un head koçluğunu yaptığı milli takım, Romanya’nı Clinceni şehrinde Romanya’yı 61-0 gibi farklı bir skorla mağlup etmişti.

Milli takım, beş yıllık aranın ardından 2017 yılında, Sırbistan’ın Niş kentinde Sırbistan’a konuk olmuştu. Head koçluğunu Emrah Asilyazıcı ve Erdem Özsalih’in yaptığı millilerimiz yakın geçen maçta Sırbistan’a 14-7 yenilmişti.

Rusya maçı ise Türkiye Amerikan futbolu milli takımının tarihindeki üçüncü maç olmasının yanı sıra Türkiye’de yapılacak ilk milli maç olması açısından büyük bir önem taşımakta. Karşılaşmada İstanbul İl Hakemi Alp Ogan, başhakem olarak görev alacakken, orta hakem olarak Barış Gümüş, çizgi oyuncusu hakemi olarak Zeki Gündoğan, çizgi hakemi olarak Ferhat Karagöz, arka orta hakem olarak Fatih Mustafa Dikici, arka alan hakemi olarak Ali Önder Kaya, arka kenar hakemi olarak Şafak Benyemez, gözlemci olarak ise Berk Karacık görev alacak.

Millilerimizin rakibi Rusya’nın Amerikan futbolu geçmişi ise Türkiye’ye yakın olarak nitelendirebilir. İlk Amerikan futbolu maçını Türkiye gibi 1989 yılında oynayan Rusya, 1991 yılında Amerikan futbolu ligini kurduktan sonra Sovyetler Birliği’nin dağılmasıyla ligini feshetmişti. Dönem dönem yerel turnuvalar ve gençler şampiyonları yapan Rusya, 2002 yılında Amerikan Futbolu Ligi’ni kurup, bu ligi günümüzde halen 11 takım ile devam ettirmekte…

NFLTR.com olarak Rusya karşısında Türkiye Amerikan futbolu milli takımına başarılar diliyoruz…

NOT: Türkiye Amerikan futbolu milli takımı kadrosu, teknik ekibi, kamplar ve kamp tarihleri federasyonun resmi sitesi, sosyal medya hesapları ve diğer yayın organları tarafından halen yayınlanmadığı için bu bilgileri takipçilerimizle paylaşamıyoruz.